Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPROJEKT BEK (BESPLATNE ELEKTRONIČKE KNJIGE): U travnju utrostručena čitanost, učetverostručen broj korisnika

PROJEKT BEK (BESPLATNE ELEKTRONIČKE KNJIGE): U travnju utrostručena čitanost, učetverostručen broj korisnika

Nakon rekordnog ožujka projekt Besplatne elektroničke knjige (BEK) učetverostručio je broj korisnika u travnju, a čitanost besplatnih naslova je utrostručena te je osam naslova zabilježilo više od tisuću čitatelja.

Tijekom ožujka u odnosu na isti mjesec prošle godine bio je utrostručen broj korisnika, a čitanost udvostručena, a travanj donosi još bolje rezultate – čak 192.939 korisnika projekta online je čitalo 27.169 besplatnih e-knjiga, a njih još 16.747 preuzelo je na svoje uređaje, što ukupno iznosi 43.643 besplatne e-knjige.

Čak osam naslova skupilo je više od tisuću čitatelja – najčitanije su bile “Filmske vrste i rodovi“ Nikice Gilića s 3.330 čitatelja, a slijede eseji “Razumijevanje filma“ Hrvoja Turkovića (2.168) i “Zapisi iz treće kulture“ Darka Polšeka (2.138).

Tu su i roman “U tvom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo“ Krešimira Pintarića (1.917), “Četvrti svjetski rat“ Dražena Šimleše (1.738), “Mediji, propaganda i sistem“ Noama Chomskog (1.708), prozni zapisi Henryja Dadiva Thoreaua “Walden“ (1.163) te roman “Sloboština Barbie“ Maše Kolanović (1.135).

Još 98 naslova skupilo je više od stotinu čitatelja tijekom ožujka. Za usporedbu, u prošlogodišnjem travnju nije bilo naslova s više od tisuću čitatelja, a s više od stotinu čitatelja bilo je tek 37 naslova, izvijestio je voditelj projekta Krešimir Pintarić.

Hina / ilustracija Pixabay

- Oglas -