Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTPROGLAŠENJE POBJEDNIKA Evo tko su državni prvaci u sportskom ribolovu

PROGLAŠENJE POBJEDNIKA Evo tko su državni prvaci u sportskom ribolovu

Nakon dva dana natjecanja završeno je Državno prvenstvo u sportskom ribolovu u kategorijama U-16 i U-21, koje je u Makarskoj i Tučepima okupilo 80-ak natjecatelja iz brojnih klubova.

Jučerašnji dio natjecanja održan je Tučepima, jutros se lovilo u Makarskoj, a u popodnevnim satima održano je proglašenje pobjednika i dodjela medalja i pehara.

Tako su u uzrastu U-16 u pojedinačnoj kategoriji najbolji bili Luko Pavićević iz kluba Zubatac Lovran (1.mjesto), Josip Taras iz K.Gomilice (2.mjesto) te Vito Ferara iz Tribunja (3.mjesto). U ekipnom poretku prvo mjesto osvojila je Poslanica Biograd, drugo mjesto Zubatac iz Poreča, a treće također Zubatac,ali iz Lovranska.

U uzrastu U-21, pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Antonio Franić iz zadarskog Zubaca, drugo mjesto pripalo je Luki Hajdaraju (Kantrida Rijeka) a treće je osvojila Marijana Milić iz Kostrene. U ekipnom poretku zlato je pripalo klubu Kantrida Rijeka, srebro je osvojio Zubatac Zadar, a treće mjesto Galeb Raša.

Na današnjoj dodjeli u hotelu Miramare uzvanike je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Makarske Antonia Radić Brkan, a kako su naglasili iz Saveza, ovo je prvo ovakvo natjecanje po principu ‘ulovi i pusti’ zbog čega je oko 80 posto ulovljene ribe vraćeno natrag u more.

Tekst i foto: O.Franić

- Oglas -