Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAVELIKO PRIZNANJE Makarski Crveni križ ima najbolji volonterski tim u Hrvatskoj

VELIKO PRIZNANJE Makarski Crveni križ ima najbolji volonterski tim u Hrvatskoj

Priznanje Hrvatskog Crvenog križa za najbolji volonterski tim 2020 g pripalo je Volonterskom centru Crvenog križa Makarska – obavijestili su sinoć iz CK Makarska. Uz to, Lucija Luketina je dobitnica posebnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa za volonterski doprinos u 2020 g među 14.000 volontera.

– Krenuli smo od 0, a danas nakon 420 dana, naša “prgava familija” , u konkurenciji 130 lokalnih i 20 županijskih društava odnosi epitet najboljeg Volonterskog tima Hrvatskog Crvenog križa za 2020g .

Mnogo toga bi napisali, rekli, podijelili sa svim volonterkama i volonterima, pa i javnosti, ali #mitotako skromno, ponizno sa svojim mogućnostima, dajemo maksimum kako bi olakšali drugima njihovu patnju i život.

Nije uvijek lako, niti jednostavno sve želje i mogućnosti uskladiti sa potrebama ali uz razumijevanje, međusobno poštivanje, prihvaćanje različitosti i toleranciju među samim timom volontera , svi izazovi – od COVIDA, poplave u Vrgorcu, potresa u 2020g., humanitarnih akcija, radionica i predavanja, projekata su iza nas .

I ne, nismo stali već ODRASTAMO ZAJEDNO – u 2021 godini naša “prgava familija” postaje bogatija za još vrijednih volonterki i volontera koji žele biti dio ove priče – pa tako već 29.12.2020 “paklena četvorka” ide za Baniju dok ostalih 36, u Srednjoj školi po 10-12h dnevno, priprema i razvrstava TONE pomoći prikupljene za unesrećene. ( 4 šlepera, 59 paleta hrane, potrepština, roba tekstil ).
8

Odlasci u Baniju ( Petrinja, Sisak, Glina ) se nastavljaju pa je tako do sada bilo već 7, a priprema se i 8. ekspedicija u trajanju po 5-7 dana što je 20 volonterki i volontera “na terenu”.

Pomažemo pri organizaciji cijepljenja u Split – Spaladium Arena – do danas 8 ekipa – preko 20 000 ljudi procijepljeno, održali smo – PRVE ONLINE radionice za OŠ, PRVO pravljenje Bio kugli od učenika u OŠ Podgori, provodimo Čep za lijek lijek za čep, pripremamo veliku vježbu sa našim srednjoškolcima – objavili su iz CK Makarska.
M. D. /foto: Facebook

- Oglas -