Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKPRIVEDEN Mladić preko Facebooka varao ljude

PRIVEDEN Mladić preko Facebooka varao ljude

U Službi kriminalističke policije je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za više kaznenih djela računalne prijevare na štetu više osoba na području Republike Hrvatske – piše Dalmacija danas.

Utvrđeno je da je osumnjičeni, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, u vremenu od 1. do 27. studenog prošle godine, dovodeći u zabludu više osoba ostvario kontakt putem društvene mreže Facebook, obećavajući realizaciju zajmova, odnosno kredita u različitom novčanim iznosima, od njih tražio kupnju i dostavljanje vrijednosnih A-bonova u različitim novčanim iznosima. Potom je te bonove realizirao u kladionicama zagrebačke i inozemne tvrtke, te po uplatama tih vrijednosnih A-bonova podizao gotovinu u poslovnicama zagrebačke tvrtke u Dugopolju, bez da je oštećenim osobama realizirao tražene zajmove, već je nakon primljenih vrijednosnih A-bonova prekinuo svaki kontakt s oštećenim osobama.

– Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni na opisani način oštetio 47-godišnjaka za iznos od 7.300 kuna i 59-godišnjakinju za iznos od 900 kuna, a zbog sumnje da je oštećeni na isti način ostvario kontakt s više osoba na području Republike Hrvatske pozivamo građane da ukoliko su na ovaj način prevarene, ili imaju saznanja o oštećenim osobama jave u najbližu policijsku postaju ili na besplatan broj 192.

M. D.

- Oglas -