Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPRIJEM ZA IVANA OKMAŽIĆA Mladi biciklist uoči polaska na Olimpijadu mladih nagrađen...

PRIJEM ZA IVANA OKMAŽIĆA Mladi biciklist uoči polaska na Olimpijadu mladih nagrađen novim biciklom

Mladi biciklist Ivan Okmažić jedan je od najvećih sportskih talenata Makarske, što uporno pokazuje svojim rezultatima na različitim domaćim i međunarodnim natjecanjima, o čemu ste i na našem portalu mogli čitati u više navrata.

Nedavno je Ivan potvrđen kao jedini predstavnik Hrvatske u biciklizmu na predstojećim Europskim olimpijskim igrama za mlade koje se održavaju u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, a uoči polaska na put 20.srpnja danas je u gradskoj vijećnici organiziran i prijem za darovitog sportaša, kojem je Grad Makarska nedavno omogućio nabavku novog cestovnog bicikla vrijednog 17.000 kuna. Mladom 15-godišnjem biciklistu čestitali su gradonačelnik Jure Brkan i gradska savjetnica za predškolski odgoj obrazovanje i šport Marina Andačić Krivić.

-Mi smo ponosni što imamo natjecatelja i sportaša kao što je Ivan ali i jednu ovakvu sportsku obitelj kao što su Okmažići. U gradu djeluju 32 sportske udruge kroz razne oblike natjecanja i kroz različite uzraste i zapravo nikada nije dovoljno sredstava, ali se trudimo da svatko dobije dio kolača, prije svega oni koji ostvaruju najbolje rezultate i oni koji treniraju najviše djece. Biciklistički klub Makarska je možda mali po broju članova ali veliki po rezultatima zahvaljujući Ivanu i mi kao Grad Makarska želimo podršku vama i materijalizirati sukladno našim okvirima. Prije godinu i nešto smo riješili jednu biciklu, a sada Ivanov uspjeh nagrađujemo novom – kazao je gradonačelnik Makarske dodavši da će, po njegovom mišljenju, mladi biciklist ostvariti pravu karijeru. – Mlad je, ima volje i ima znanja a uz sve to je i odličan učenik i ja sam siguran da da može i mora ići naprijed. Osobno vjerujem da će biti još ovakvih bicikala te da će naš mladi sportaš pronijeti ime Makarske u svijetu sporta – smatra Brkan.

-Zahvaljujem se Gradu Makarskoj, jer bez kvalitetnog bicikla jednostavno nemam što tražiti na velikim natjecanjima, pogotovo ukoliko želim tamo postići nekakav rezutat – dodao je Ivan Okmažić.U ime BK Makarska zahvalii su se i predsjednik kluba Siniša Rudelj, kao i tajnik Nenad Židić, koji je upozorio da je unatoč dobrim rezultatima BK Makarska u nezavidnoj situaciji kojoj treba najskorija promjena, s obzirom da zbog nedostatka sredstava ne mogu priuštiti pravog trenera.
O.F.
- Oglas -