Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPRIJAVITE DJECU Gradska knjižnica Makarska u srpnju započinje Olimpijadu čitanja

PRIJAVITE DJECU Gradska knjižnica Makarska u srpnju započinje Olimpijadu čitanja

Gradska knjižnica Makarska se ove godine priključila u projekt Olimpijade čitanja, koji za cilj ima promicanje knjige i čitanja u slobodno vrijeme kod djece.

Za sudjelovanje dovoljno je prijaviti se na info pultu Gradske knjižnice Makarska u periodu od 26. lipnja do 03. srpnja. Prilikom prijave djeca će preuzeti svoj dnevnik čitanja u koji će bilježiti svoje dojmove o pročitanim knjigama i pokazati ih knjižničarima prilikom vraćanja knjiga.

Za svaku pročitanu knjigu osvaja se bedž koji će djeca zalijepiti u svoj dnevnik. Za zlatnu medalju potrebno je sakupiti ukupno 20 bedževa.

Također, na web stranici https://makarska.olimpijadacitanja.org/ djeca se mogu prijaviti i napraviti svoj profil, pronaći knjige koje žele pročitati te ih ocijeniti i komentirati. Odjednom se može posuditi jedna knjiga sa popisa čitanja u istom danu.

– Sa čitanjem krećemo 04. srpnja i završavamo 31. kolovoza 2023.! Na kraju ljeta, uz Međunarodni dan pismenosti, organizirati ćemo završnu svečanost na kojoj ćemo dodijeliti medalje i diplome – najavljuju iz Gradske knjižnice Makarska.

Ideja za ovaj projekt krenula je od Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci, a priključile su se i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik i Gradska knjižnica Makarska. Program je podržalo i Ministarstvo kulture i medija RH.
MD/ foto MD

- Oglas -