Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPRIJAVI SE NA NAJVEĆU DALMATINSKU AVANTURU NA DVA KOTAČA Uvati vitar bike...

PRIJAVI SE NA NAJVEĆU DALMATINSKU AVANTURU NA DVA KOTAČA Uvati vitar bike maraton 2024. – Sutivan, otok Brač

Ljubitelji jedne od najomiljenijih europskih MTB utrka i ove će se godine, od 31. svibnja do 2. lipnja 2024., okupiti u Sutivanu na otoku Braču – gdje ih čeka još više adrenalina nego prijašnjih godina – uz jednu novu utrku te obnovljene rute sada već tradicionalnih kategorija.

Utrka ‘Uvati vitar’ spektakularan je event za ljubitelje brdskog biciklizma u autentičnom otočkom ambijentu, u organizaciji TZO Sutivan i Općine Sutivan te u suradnji s biciklističkim magazinom Biker. Ovisno o težini i dužinama staza izmjenjuju se spektakularne vizure mora i otoka, usponi atraktivnim predjelima i single trailovima kroz suhozid, kombinacije makadama i asfalta…

Staza je podijeljena u četiri kategorije; prestižna utrka ‘Bura’ privući će sve one koji ‘vole duge pruge’ s atraktivnim single trail dionicama, brzim spustevima, zahtjevnim usponima te tehničkim dijelovima, dok je staza ‘Vitar’ namijenjena naprednijim rekreativcima – ‘dovoljno duga da vas umori, a dovoljno kratka da vas ne ubije’.

Uz stazu ‘Bonaca’ – laganu stazu koja vam omogućuje vožnju i uživanje u atraktivnim pogledima, ove se godine uvodi i četvrta – ljubiteljima biciklizma dobro poznata gravel kategorija – pravi izbor za one koji žele kombinirati avanturu i sportsku aktivnost. Ovaj tip bicikala omogućuje vožnju po neravnim i zahtjevnim stazama poput šuma i planinskih puteva, a istodobno i uživanje u brzoj i fluidnoj vožnji po asfaltiranim cestama.

Pripremi se za epsku MTB/Gravel/E-bike avanturu!

I ove godine se ljubitelji struje mogu prijaviti na utrku E-Bike – osmišljena je za sve ljubitelje brdske vožnje kojima je običan bicikl prespor a žele osjetiti vjetar u kosi.

Čisto kao uvod očekuje te romantična vožnjica uz more do Supetra gdje se ukrcavaš na živopisno putovanje trajektom do Pučišća. Službeni start i početak mjerenja vremena započinje na palubi trajekta, stoga nakon pristajanja, odmah po gasu!

Nakon što odrasli ‘uvate svoj vitar’ u subotu, dan kasnije na red dolaze najmlađi, a sudeći po dosadašnjim utrkama – i najvatreniji natjecatelji. Na utrku ‘Uvati Vitar Kids Race’ dobrodošla su sva djeca, bez obzira voze li ozbiljan bicikl, pomažu li se pomoćnim kotačima ili jure na malim guralicama. Svako dijete koje stigne do cilja, osvaja i medalju, a najbrži u svakoj starosnoj kategoriji, osvajaju i posebne nagrade sponzora.

Uz adrenalin na natjecateljskim stazama posjetitelje i brojne goste očekuje i bogat popratni program. Prijave su moguće već prvog dana uz dobrodošlicu svih sudionika, bogate startne pakete te druženje u expozoni, uz piće i krepke zalogaje. Prijave su moguće i u subotu prije utrke, a nakon završetka slijedi ručak za sve sudionike i chillanje u expozoni gdje se održava sajam bicikala i biciklističke opreme s brojnim poznatim brendovima i proizvođačima. Nakon proglašenja pobjednika slijedi tombola s bogatim nagradama ta party za sve okupljene.

PRIJAVE U TIJEKU!
Svi koji žele ‘uvatit’ vitar u kosi i iskušati bike adrenalin po otoku Braču prijavite se na službenoj stranici ‘Uvati vitar bike maratona 2024.’ (www.chasers.uvati-vitar.hr/).

- Oglas -