Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPRIJAVE DO ČETVRTKA : U subotu volonterska akcija Obnovi svoj kvart i...

PRIJAVE DO ČETVRTKA : U subotu volonterska akcija Obnovi svoj kvart i najbliže susjedstvo

Javna Ustanova Park prirode Biokovo u suradnji sa Savjetovalištem Lanterna, Gradom Makarska, Pogonom za obavljanje komunalnih djelatnosti, krajobraznim arhitektom Igorom Belamarićem i tvrtkom Apfel d.o.o. organizira prvu volontersku akciju uređenja javne površine koja će se održati u subotu 29. svibnja 2021. s početkom u 10:30 sati kraj hotela Dalmacija.

Lokacija, u naravi zelena površina uz šetnicu sa južne strane hotela Dalmacija, odabrana je na prijedlog tvrtke Apfel d.o.o. u sklopu akcije ,,Obnovi svoj kvart i najbliže susjedstvo” pokrenute u povodu Dana planeta Zemlje.

Važan segment ove akcije je uključivanje volontera koje je iznimno bitno zbog daljnjeg praćenja i očuvanja ove površine u dugoročno održivom smjeru.

Zbog epidemioloških mjera broj volontera je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti najkasnije do četvrtka, 27. 05. 2021. do 10:00 sati putem e-maila lvc.lanterna.makarska@gmail.com ili mob broj 098418736.

Po završetku prijave dobit ćete i detaljne upute za sudjelovanje.
Okrjepu za sve volontere osigurat će Grad Makarska.

U sklopu akcije planirano je uređenje površine pored hotela Dalmacija i sadnja autohtonih biljaka koju je isplanirao i osmislio Igor Belamarić. Planirana je i edukacija o odabranim vrstama, poželjnim elementima u uređenju zelenih površina kao i o njihovom planiranju i osmišljavanju na samoodrživ način korištenjem autohtonih vrsta.

Ovakve zajedničke volonterske akcije poticaj su na suradnju na svim razinama u zajedničkom interesu, kao i svakom pojedincu na djelovanje jer i MI smo dio rješenja – stoji u obavijesti organizatora. Autorica plakata je Zrinka Ostović.
M. D. /foto PP Biokovo

- Oglas -