Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKADPH MAKARSKA Na Dugišu predstavljene preuređene prostorije za navijače i ljubitelje Hajduka

DPH MAKARSKA Na Dugišu predstavljene preuređene prostorije za navijače i ljubitelje Hajduka

Društvo prijatelja Hajduka Makarska u subotu je uz Donatorsku večer – ugodno druženje, piće, ćakule i burger-party svečano predstavilo svoje novouređene prostorije na Dugišu, u Zrinsko franskopanskoj 41. Opremljene Hajdukovim obilježjima te zidom ukrašenim strip crtežima o povijesti splitskog kluba, prostorije na Dugišu tako su i javno predstavljene kao rezultat gotovo jednogodišnjeg pažljivog rada članova udruge otkako je ovih 40-ak kvadrata prostora DPH Hajduk zakupio lani na trogodišnje razdoblje. U dobroj atmosferi, pričama o Hajduku i svemu drugome našli su se u subotu popodne brojni Makarani, među kojima smo zatekli i tajnika DPH Makarska Bojana Filipovića.

– Trenutno smo na 430 članova ove godine, a planiramo dostiću lanjsku brojku od oko 600 učlanjenih. Sada početkom ljeta već tradicionalno očekujemo novi val učlanjenja prije nego krenu europske utakmice Hajduka u idućoj sezoni. Naravno, sve ljubitelje splitskih bilih pozivamo da nam se pridruže i učlane u DPH Makarska, samo nam se trebaju javiti i ovdje nas uvijek mogu pronaći – kazao nam je Filipović.

Dodajmo da su u organizaciji subotnje svečanosti pripomogli Wok, mesnica Erstić kao i brojni drugi makarski ugostitelji koji su im na ovaj ili onaj način izišli u susret a iako su i hrana i piće bili besplatni za posjetitelje, tijekom popodneva i večeri prikupljale su se i donacije za daljnji rad ove vrijedne udruge. Iako Hajdukova aktualna sezona nije bila za pohvaliti se, žar kojeg nose svi navijači Hajduka tako i Makarska, kao jedna od najvećih baza simpatizera splitskih bilih, samo dokazuju onu staru, za Hajduka posebno vezanu poslovicu u zadnjih 10-ak godina, da je rezultat samo trend u odnosu na ideale koji su vječni.

O.F.

- Oglas -