Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPremijer Andrej Plenković posjetio WTA turnir Makarska Open i Europsko prvenstvo u...

Premijer Andrej Plenković posjetio WTA turnir Makarska Open i Europsko prvenstvo u ragbiju 7

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je doputovao u Makarsku, gdje je prisustvovao događanjima na tenis turniru WTA Makarska Open hosted by Valamar, te na Europskom prvenstvu u ragbiju 7 koji se održavaju u našem gradu.

Uz premijera danas su na turniru bili ministar Tonči Glavina, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, kao i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović sa zamjenicom Antoniom Radić Brkan.

„Drago mi je da smo danas u Makarskoj na WTA turniru koji se već nekoliko godina održava u ovom gradu u koji je preselio iz Bolu na Braču. Lijepo je da ovdje imamo visoku kvalitetu svjetskog ženskog tenisa. Čestitam gospodinu Lukasu i svim organizatorima, gradonačelniku Paunoviću, županu Bobanu, svima koji podržavaju ovaj turnir i naravno ministru turizma Glavini, jer Vlada stoji iza turnira niz godina. Ovo je sjajna prilika i za naše tenisačice, drago mi je da je Petra Martić danas u četvrtfinalu, želimo joj uspjeh.

Zadnji put kad je Hrvatica osvojila ovaj WTA turnir bilo je 1998., bila je to Mirjana Lučić, a naša Iva Majoli je bila zadnja finalistica, ima tome već dvadesetak godina. Tu smo da navijamo za Petru i za odličan uspjeh, promociju hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta, turizma i Makarske“, izjavio je predsjednik Vlade te nakon toga pogledao dio meča jedine preostale hrvatske predstavnice na turniru Petre Martić, koja se za polufinale borila s australskom tenisačicom Mayom Joint.

Nakon posjeta WTA turniru Andrej Plenković i njegova pratnja zaputili su se na GSC Makarska, gdje su gledali utakmicu ragbi 7 reprezentacija Hrvatske i Gruzije.
MD/foto Bogdan Klarić/WTA Makarska Open

- Oglas -