Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPREKO 75.000 MRTVIH: Koronavirus ubio više Amerikanaca nego li AIDS u prvih...

PREKO 75.000 MRTVIH: Koronavirus ubio više Amerikanaca nego li AIDS u prvih 10 godina epidemije

Broj umrlih od koronavirusa u SAD-u premašio je 75.000, a njihov broj prosječno je iznosio dvije tisuće osoba dnevno od sredine travnja unatoč naporima da se ta epidemija uspori.
Broj umrlih veći je nego što ih je bilo od posljedica sezonske gripe iz 1967. godine te je i veći od broja umrlih tijekom prvih deset godina epidemije AIDS-a u SAD-u, od 1981. do 1991.
Broj zaraženih prelazi 1,25 milijuna, jer broj novozaraženih i dalje raste u mnogim državama SAD-a, uključujući države Illinois, Maryland, Minnesota, Tennessee, Texas, Virginia i Wisconsin, pokazuju podaci Reuters-a i analiza povijesnih podataka iz projekta praćenja COVID-a.

New York i New Jersey, dvije države s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom, posljednjih su tjedana zabilježile pad broja novozaraženih.

Neki zdravstveni stručnjaci predviđaju porast broja smrtnih slučajeva kasnije ovog ljeta, jer Amerikanci ponovno počinju jesti u restoranima i opet idu u teretane.

Države su željne ponovnog otvaranja zbog povećanja stope nezaposlenosti. Od 21. ožujka oko 33,5 milijuna ljudi podnijelo je zahtjeve za pomoć za nezaposlene, što je otprilike 22,1 posto radno sposobnog stanovništva SAD-a.

Hina / ilustracija Pixabay

- Oglas -