Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaOTVARANJE 2.SRPNJA NA KAČIĆEVOM TRGU Program Makarskog kulturnog ljeta 2019.

OTVARANJE 2.SRPNJA NA KAČIĆEVOM TRGU Program Makarskog kulturnog ljeta 2019.

Predstavnici Grada i Turističke zajednice Makarska u gradskoj Vijećnici 31. svibnja predstavili su program ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta, čije će se svečano otvaranje održati u utorak 2.srpnja na Kačićevom trgu uz operetu Vesele udovice.

Ukupno je predviđeno oko 70 kulturnih, zabavnih i glazbenih događanja između kojih se ističu operni spektakl ‘Ero s onoga svijeta’ splitskog HNK, koji je na programu 7.kolovoza na Osejavi, isto tako i koncert ‘Četiri tenora’ 14.srpnja u Ljetnom kinu, dok uz već najavljene Petra Grašu i Sergeja Četkovića od estradnih zvijezda dolazi i Neno Belan. Makarane i turiste očekuju brojni klapski koncerti, glazbene Večeri pod zvijezdama u parku fra Jure Radića, kazališne predstave i izložbe, foklorna događanja, festival tribute rock grupa a zastupljene će biti i makarske snage, između ostalih i orkestar kojim će dirigirati Maro Rica a napokon će u svom rodnom gradu nastupiti i naša mezzosopranistica Tanja Šimić. Ne zaboravimo ni tradicionalne festivale poput Festivala klapa uz mandoline i gitare ili Jazz festivala, ali i fešte poput obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti, kao i Dana Hrvatske ratne mornarice. Ovo je samo dio najavljenih događanja, dok kompletan program možete pregledati u prilogu teksta, a biti će objavljen i na stranicama Turističke zajednice i Grada.

Kako su otkrili na  predstavljanju, Grad je u ovogodišnji program uložio oko 600.000 kuna, dok je oko 1.000.000 kuna, s naglaskom na događanja tijekom pred i post sezone, osigurala Turistička zajednica – poput Krafting festivala početkom lipnja, malo kasnije i Šumoteke, filmske festivalske večeri u parku fra Jure Radića ili Gastro show koji je, umjesto u svibnju, zbog lošeg vremena prebačen na rujan.

O.Franić

 

- Oglas -