Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPoziv tvrtkama: uključite se besplatno u projekt Scinergy i iskoristite znanstvenu ekspertizu...

Poziv tvrtkama: uključite se besplatno u projekt Scinergy i iskoristite znanstvenu ekspertizu u razvoju inovativnih poslovnih rješenja

U tijeku su prijave za projekt Scinergy koji će tvrtkama u Hrvatskoj omogućiti ekskluzivan pristup ekspertizi vrhunskih znanstvenika i znanstvenoj infrastrukturi koja im je potrebna za razvoj ili unaprjeđenje proizvoda, usluga ili poslovnih procesa. Tvrtke će biti uparene sa znanstvenicima čija se ekspertiza, specifična znanja i tehnologije najbolje podudaraju s njihovim potrebama, a u tome će im pomoći Inovacijski centar Nikola Tesla (ICENT) koji ovaj projekt uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi u okviru svojeg programa Nuqleus.

Sve zainteresirane tvrtke u Splitu i okolici mogu saznati kako se besplatno uključiti u projekt u utorak, 16. siječnja u splitskom The Works Coworkingu (Spinčićeva 2b), gdje će se s početkom u 18 sati održati radionica u sklopu koje će biti predstavljene pogodnosti koje tvrtke dobivaju sudjelovanjem u projektu i pomoći im s prijavom. Na radionicu je potrebno prijaviti se putem obrasca: https://shorturl.at/FMSTU.

Na projekt Scinergy se može prijaviti bilo koja tvrtka registrirana u Hrvatskoj, neovisno o svojoj veličini i vrsti djelatnosti, kojoj je potrebna stručna i znanstvena ekspertiza da bi postala inovativnija i konkurentnija na tržištu, ali do takve ekspertize ne zna ili nije u mogućnosti doći.

Područja u kojima će tvrtke moći dobiti znanstvenu ekspertizu uključuju umjetnu inteligenciju, energetiku, elektrotehniku, računarstvo, biotehnologiju, hranu, agronomiju, medicinu, fiziku i mnoga druga, a svoja iskustva i znanja pružit će im znanstvenici koji dolaze s FER-a, PMF-a, FOI-ja, FESB-a, Instituta Ruđer Bošković, FKIT-a, PBF-a i drugih prestižnih znanstvenih institucija.

Prijave za sudjelovanje u Scinergyju traju do 21. siječnja putem službene stranice https://nuqleus.io/scinergy/. Sudjelovanje je besplatno za sve odabrane sudionike, a financira se sredstvima Europske unije.

Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji koordinira Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School (LBS) i Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hrvatska će time postati prvi testni poligon za ovaj inovativni projekt, koji će potom biti prilagođen za što uspješniju daljnju globalnu primjenu.

- Oglas -