Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPožar na Svilaji trenutno zahvaća 50 hektara, ne ugrožava kuće

Požar na Svilaji trenutno zahvaća 50 hektara, ne ugrožava kuće

Požar na planini Svilaji iznad Vrlike u Dalmatinskoj zagori zahvatio je 50 hektara trave i niskog raslinja na nepristupačnom i dijelom miniranom području, u gašenju sudjeluje 40-ak vatrogasca te po jedan kanader i airtraktor, a vatra ne ugrožava stambene objekte.

“Radi se o teško pristupačnom terenu ispod Troglava i na predjelu Velika Duvjakuša, a vatrena stihija ne ugrožava stambene objekte”, izjavio je Hini u ponedjeljak Ante Tarle, zapovjednik DVD-a Vrlika.

Dodao je kako je vatrom uglavnom zahvaćena trava.

Tarle je napomenuo kako je požar prije nekoliko dana na područje Šibensko-kninske županije stigao iz smjera Bosanskog Grahova u BiH, a u subotu se proširio i na područje Svilaje iznad Vrlike.

“Ovaj požar je zahvatio ogroman prostor, čija je ukupna dužina iznosila i do 20 kilometra”, istaknuo je.

Inače, spliitsko-dalmatinski vatrogasci stavili su u subotu kasno popodne pod nadzor veliki požar na minski sumnjivom području u Otišiću, u kojem je dosad izgorjelo oko 350 hektara terena.

Osim što se radi o miniranom području, vatrogasci iz Vrlike, Sinja i Ružića koji se požarom bore još od srijede ističu kako je riječ o jako nepristupačnom terenu.

Drugi požar izbio je na potezu od Vrlike i Ježevića, koji se u subotu ujutro iz BiiH proširio na predjelu Crvene Grede i ušao na hrvatski teritorij te se nastavio širiti nepristupačnim terenom.

Hina

- Oglas -