Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPOVRATAK U ARBUN Sezona Ribarskih večeri otvorena na Plišćevcu uz miris ribe...

POVRATAK U ARBUN Sezona Ribarskih večeri otvorena na Plišćevcu uz miris ribe i Svjetsko prvenstvo u ribolovu s kraja

Nakon dugo vremena Ribarske večeri vratile su se na Plišćevac gdje se u utorak navečer uz živu glazbu, pečenu ribu i nagradne igre zabavljalo više stotina posjetitelja. Jednako kao i prostor s klupama kod hotela Miramare, krcati su bili i stolovi u PŠRD Arbun, dok su turiste zabavljali najprije Johnny Gitara a potom i grupa Big – nije nedostajalo ni pjesme, ni plesa a ni dobre zabave, sve to uz miris pečene ribe koju su pripremale gradske udruge.

– Nama se čini da je ovo pun pogodak i nešto što je na tragu starih ribarskih večeri, o kojima je i Petar Puharić pisao kao ‘Arbunova dan i noć’. Tada su članovi Arbuna svoje goste vodili brodovima i lovili ribu, navečer bi se ta riba ispekla i svi bi se zajedno zabavljali. Stvarno nam je drago da se stvari ponovo vraćaju kod nas i vjerujem da će biti još i bolje – kazao nam je predsjednik PŠRD Arbun Mate Letica. U sličnom je raspoloženju bila i direktorica TZ Makarska, kazavši da će program postepeno rasti i razvijati se, dok je prvim izdanjem sasvim zadovoljna. – U svakom slučaju planiramo dalje nadograđivati ovaj program svake godine, u suradnji s Arbunom koji su se pokazali izvanrednim domaćinima. Još bih jednom naglasila da ove večeri nemaju komercijalni karakter, dali smo udrugama mogućnost da nešto zarade i popune svoj budžet i vjerujem da na taj način barem malo pridonosimo njihovom lakšem održavanju – dodat će Hloverka Novak Srzić.

Što se tiče udruga koje su sudjelovale, ribu su pripremali motoristi iz Moto kluba Sv.Jure, veslači VK Biokovo, Boksački klub Predator kao i Društvo prijatelja Hajduka Makarska, a posebna je priča bila velika nagradna igra, kako ju je nazvao voditelj programa Joško Marče ‘ Svjetsko prvenstvo u ribolovu s kraja’. Naime, TZ Makarska osigurala je ješke i udice za sve natjecatelje te osigurala i bogate nagrade za one koji ulove ribu. Prvu nagradu, pršut od 20 kila, zaradio je engleski turist koji je prvi uspio uloviti ribu (glamca op.a.) svojom udicom, drugu nagradu (putovanje za dvoje na Hvar i Brač) osvojila je Ukrajinka kojoj se za udicu zataknuo veliki špar, dok je treća nagrada, marenda u Buri, otišla jednom našem sugrađaninu koji je također uspio uloviti glamca. Još sedam nagrada je ukupno podijeljeno natjecateljima do 10.mjesta, a u pitanju su bile velike jumbo pizze. Iduća Ribarska večer na programu je u srijedu 03.srpnja, potom u utorak 13.kolovoza, a ‘sezona’ se zatvara posljednjom ovogodišnjom u ponedjeljak 02.rujna.
O.Franić

- Oglas -