Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKPOTPISANI UGOVORI Novac za izgradnju ili adaptaciju kuća dobit će 19 imotskih...

POTPISANI UGOVORI Novac za izgradnju ili adaptaciju kuća dobit će 19 imotskih obitelji

Kako je objavio Grad Imotski, 19 obitelji s područja grada potpisalo je u Gradskoj vijećnici Ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava temeljem Javnoga poziva o demografskim mjerama poticanja mladih obiteljima za izgradnju i adaptaciju kuća.

„Grad Imotski do sada nikada nije isplaćivao demografske mjere. Vi ste ti koji ste zadovoljili kriterije tako da je u ovome dijelu projekta izdvojeno 605.000 kuna“, izjavio je gradonačelnik Ivan Budalić i najavio nastavak ovakvih mjera i u 2020. godini.
Dodao je kako ovo nije jedina mjera koju Grad Imotski provodi. „Imamo i mjere poticanja poljoprivrede, OPG-ova, tradicionalnoga poduzetništva te maloga i srednjega poduzetništva. I u ovoj godini planiramo te mjere provesti, a nadam se da ćemo ih provesti tijekom ljeta“, zaključio je.
Podsjetimo, pojedinačni iznosi koji su dodijeljeni kreću se u rasponu od 20 do 40 tisuća kuna, a demografske mjere koje Grad već provodi, poput naknada za novorođenčad, koje su najveće u Hrvatskoj, već daju osjetne rezultate. Naime, i analiza podataka Državnog zavoda za statistiku pokazala je da je među gradovima koji uspješno prkose negativnim trendovima i imaju pozitivan prirodni prirast, odnosno veći broj rođenih nego umrlih i Grad Imotski

M. D. / Foto Grad Imotski

- Oglas -