Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPOTPISAN SPORAZUM Ploče, Vrgorac i Gradac grade obiteljsku kuću na potresom pogođenom...

POTPISAN SPORAZUM Ploče, Vrgorac i Gradac grade obiteljsku kuću na potresom pogođenom području

Jučer su, u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama, kao zajednica gradova i općina koju čine Ploče, Vrgorac i Gradac, gradonačelnici Ploča i Vrgorca Mišo Krstičević i Ante Pranić i načelnik općine Gradac Matko Burić, potpisali sporazum s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita, piše Ploče.com.

Svrha Sporazuma je ujedinjavanje raspoloživih ljudskih i materijalnih resursa, znanja i aktivnosti na realizaciji projektiranja i izgradnje obiteljske kuće za stanovanje jedne obitelji na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Sporazumom je dogovoreno da će fakultet bez naknade izraditi projektno-tehničku dokumentaciju potrebnu za ishođenje akata za građenje i izradu montažnog objekta do 85m2 za stanovanje višečlane obitelji u skladu s važećom regulativom. Predviđa se modularna montažna gradnja, a kako navode, projektna dokumentacija je u visokoj fazi.

Troškove izgradnje i montaže podijelit će gradovi Ploče i Vrgorac i općina Gradac.

 

“Zadovoljan sam što je ovaj humani čin pomoći pokretač povezivanja većeg broja obrtnika, poduzetnika i građana u jedan tehnološki zajednički projekt koji je svima jedno novo iskustvo. Isključivo udruženim snagama i konkretnim akcijama možemo napraviti puno i ovim humanim činom trebamo svi zajedno pokazati da nas tragični događaji povezuju, osnažuju, a da ono najmanje što možemo učiniti jest pružiti ruku pomoći i pokazati da briga jednih o drugima nema alternativu” – izjavio je tom prilikom pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević.

M. D. /foto Ploce.com.hr

 

- Oglas -