Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOPOST FESTUM Metno se pozicionirao kao pravi i dragocjeni makarski brend

POST FESTUM Metno se pozicionirao kao pravi i dragocjeni makarski brend

– Više i ne znam koji je ovo put da nastupamo u Makarskoj, ali atmosfera je sve bolja i bolja, poručio je frontmen Kriesa Mojmir Novaković na subotnjem koncertu u sklopu MEtno festivala na Spomeniku revolucije, gdje je publika za vikend mogla uživati u još jednom, izvrsno odrađenom, dvodnevnom festivalu u produkciji Folklornog ansambla Tempet.

Uz glazbeni i vizualni program na visokom nivou, treba istaknuti i ovogodišnju ponudu majica i platnenih vrećica na štandovima,te podcrtati još jednom kako se Metno pozicionirao kao pravi i dragocjeni makarski brend što publika svojim vjernim odazivom potvrđuje iz godine u godinu.

– Kao prvo, moram reći da je iza nas nekoliko dana nespavanja, ali sve je rezultiralo sjajnim festivalom. Ovogodišnji, 14. po redu Metno festival tradicijske i suvremene etno glazbe priveden je kraju, a mislim da se pokazalo dobrim odluka da se vratimo na početak ljeta, gdje smo i bili i prije pandemije. Što se tiče dojma, tu ne mogu sakriti zadovoljstvo našim izvođačima, počevši od VS Tempet koji se predstavio novim aranžmanima koji su sve oduševili. Bosanska Divanhana je pokazala zbog čega su trenutno jedan od popularnijih balkanskih etno bendovima – njihov sevdah je opčinio sve usprkos buri koja nam je malo smetala, ali nije pokvarila ugođaj festivala. Za subotu bih se usudila reći da je bila jedan od najboljih dana u povijesti festivala, a uspjeli smo napraviti program koji je, što se etna tiče, sigurno jedan od najkvalitetnijih u cijeloj Hrvatskoj.

– Maria Mazzotta nas je sve opčarala svojim nevjerojatnim glasom i donijela dašak talijanskog juga u Makarsku. Jasno se moglo čuti zašto je ona jedna od pravih europskih etno zvijezda u usponu. A Kries kao Kries. Oni su uvijek u stanju napraviti pravi show pa je to tako i bilo, a najbolju preporuku za njih vam daje činjenica da je samo nakon 10ak minuta njihovog nastupa cijela publika plesala. Tu moram spomenuti i Linu Ricu sa svojim vizualnim prijekcijama i Emira Fuluriju s DJ nastupima napravili odličnu zabavu nakon koncertnog programa oba dana – sumirali smo ovogodišnji MEtno u razgovoru s predsjednicom FA Tempet Any Carević Grbić.

Kako nam zadovoljno kažu iz Tempeta, vjeruju kako je u organizacijskom smislu iza njih najbolje dosadašnje izdanje ovog festivala.
– Drago nam je da smo i od publike dobili takve reakcije, te da nije u pitanju samo naše mišljenje. Svake godine ansambl nastoji produkciju dignuti na viši nivo od prethodne. Izvođači su također imali samo riječi hvale na iskazano gostoprimstvo i ugodni organizacijski tim koji ih je dočekao, a to su pokazali i s oduševljenim objavama na društvenim mrežama. Iznenađeni su mladim duhom Tempetovaca i s kojim žarom se radi – govore nam iz Tempeta.

Završetkom 14.izdanja već su polagano krenula razmišljanja o jubilarnom 15., koje će doći za otprilike godinu dana.
– Već sada se nabacuju razne ideje i razmišlja se o izvođačima. Ovaj dobar osjećaj, zadovoljstvo i euforija držat će nas još sigurno dva mjeseca a onda opet sjedamo i slažemo novi Metno. Mislim da smo ove godine pokazali da smo spremni na još veći iskorak, privući na Metno i publiku van Makarske, a pokušat ćemo nastaviti još više u tom smjeru. Folklorni ansambl Tempet nikad ne spava – kaže Any Carević Grbić.

MD/foto FA Tempet/Matko Begović

- Oglas -