Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPosljednji ispraćaj Stjepana i Katarine Đerek danas u Gradcu. Vozačici koja je...

Posljednji ispraćaj Stjepana i Katarine Đerek danas u Gradcu. Vozačici koja je skrivila nesreću određen istražni zatvor

Posljednji ispraćaj tragično preminulih Stjepana (21) i Katarine Đerek (19) održat će se danas, u petak 12.travnja, u 17:30 sati na mjesnom groblju Sv.Ante u Gradcu. Izraze sućuti obitelj će primati u crkvi sv. Mihovila od 14 do 16 sati.

Iz Općine Gradac, u kojoj traju Dani žalosti zbog dvoje mladih koji su izgubili živote u teškoj prometnoj nesreći 10.travnja, objavili su molbu svima koji namjeravaju doći na današnji ispraćaj.

– Ovim putem molimo sve koji dolaze na sprovod tragično preminulih Katarine i Stjepana da prilikom dolaska s automobilima slušaju upute komunalnih redara i vatrogasaca koji će biti na punktovima po mjestu, jer će pojedine ulice povremeno biti zatvarane zbog organizacije ispraćaja – objavili su iz Općine Gradac.

Zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom, 29-godišnjakinji iz Albanije koja je skrivila nesreću, određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

“Protiv državljanke Albanije određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u kojoj su poginule dvije mlade osobe”, potvrdio je za Dubrovački dnevnik sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku Pero Miloglav.

“Istražni zatvor je određen iz dvije osnove – prva je opasnost od bijega tj. nedostupnosti pravosudnim tijelima RH jer se radi o državljanki Albanije koja nije članica EU, a osumnjičenica nije ni obiteljski ni poslovno vezana uz teritorij RH zbog čega bi bila dostupna. Druga osnova je ta što je prihvaćen prijedlog općinskog državnog odvjetnika koji se odnosi na opasnost od ponavljanja kaznenog djela, imajući u vidu potpuno neporezno vršenje radnje pretjecanja u prometu i izazivanja prometne nesreće u kojoj su dvije mlade osobe smrtno stradale čime je pokazala nepažnju i bezobzirnost u vožnji”, objasnio je Miloglav te je dodao kako nije prihvaćen prijedlog obrane da se istražni zatvor zamijeni jamstvom ili mjerom opreza, u ovom konkretnom slučaju – oduzimanjem prometne dozvole.

- Oglas -