Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPOSLJEDICE IMOTSKOG KARNEVALA Podignuta optužnica protiv organizatora zbog spaljivanja lutke gay para

POSLJEDICE IMOTSKOG KARNEVALA Podignuta optužnica protiv organizatora zbog spaljivanja lutke gay para

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 50-godišnjeg organizatora karnevala u Imotskom zbog spaljivanja lutke gej para s djetetom na karnevalu u veljači ove godine.

-Okrivljeniku se stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo 23. veljače 2020. na području jednog grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno da je kao predsjednik jednog društva koje je organiziralo karneval, s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije, dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira. Tereti ga se da je na taj način promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije, prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima – stoji u priopćenju ODO Split.
M. D. / screenshot

- Oglas -