Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPosjetili smo Point, 40-godišnji restoran na Kačiću kojeg odnedavno vode mlade snage

Posjetili smo Point, 40-godišnji restoran na Kačiću kojeg odnedavno vode mlade snage

Restoran Point smjestio se još 1982.godine na Kačićevom trgu, a obiteljski posao koji će iduće godine navršiti 40.rođendan na istoj lokaciji, odnedavno vode mlađe snage.

Naime, nova generacija je 2019. godine preuzela poslovne uzde restorana i napravila kompletnu transformaciju, kako samog prostora, tako i jelovnika.

Ante Matić, vlasnik restorana Point , je mladi ugostitelj i poduzetnik koji želi promovirati mediteransku kuhinju te spojiti tradicionalno s modernim, a kojeg je sudbina u ovaj makarski restoran dovela još 2012. godine.

„Vodeći se željom da gostima ponudimo kvalitetne hrvatske namirnice, osmislili smo dvadesetak različitih jela koje imamo u ponudi za ljeto 2021. godine. Trebamo naglasiti da sve kuhamo i pravimo samostalno.

U ponudi imamo svježu hrvatsku ribu i steakove te sve ostale delicije karakteristične za ovo područje. Cijelu ponudu i naša jela kreiramo ovisno o godišnjem dobu i sezonskoj ponudi svježih namirnica.“ rekao nam je Matić, koji je zajedno s Marinom Buljanom kreirao kelovnik za ljetnu sezonu 2021. Kako nam kažu, sve su namirnice isključivo hrvatskog podrijetla, uvijek svježe i sezonskog karaktera, nabavljene u suradnji s lokalnim proizvođačima i OPGovima.

Restoran POINT je svoju 39. sezonu započeo 1.6.2021. godine a više o restoranu potražite na društvenim mrežama @restaurantpointmakarska (Facebook) i @restaurantpoint (Instagram).
M. D.

- Oglas -