Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGlamPOSJETILI SMO ATELJE TINE DIVIĆ Odnosi su mi vječna tema i inspiracija

POSJETILI SMO ATELJE TINE DIVIĆ Odnosi su mi vječna tema i inspiracija

Dizajnerica nakita Tina Divić, vlasnica brenda Rin Tin Tina nedavno je predstavila vrlo zanimljivu izložbu umjetničkih instalacija s posvetom slavnim ženama iz dalje i bliže povijesti, koju možete pogledati do 15.rujna. Pod nazivom Velike gospe, te u sklopu prigodnog programa u organizaciji Udruge i Cafe bara Rockatansky izloženo je ukupno 13 radova u kojima je Divić, kombinirajući slikarstvo i elemente kiparstva te kuhinjske pladnjeve kao podlogu, na svoj način kolažirala likove Ivane Brlić Mažuranić, Coco Chanel, Julije Child, Marie Curie, princeze Diane, Amelie Earhart, Arethe Franklin, Fride Kahlo, Marilyn Monroe, Slave Raškaj, Margeret Thatcher te Amy Winehouse i Virginije Woolf.

-Za ovu sam se izložbu pripremala oko dva mjeseca, a kako je bila predviđena za dan kada je i svetkovina Velike Gospe odlučila sam je na neki način posvetiti ženama, odnosno onima koje su obilježile vrijeme u kojem su živjele i stvarale. S druge strane mi se godinama vrtjela ideja da jednom iskoristim upravo pladnjeve, tacne iz kućanstva, jer svojim oblikom čine gotov okvir za neko djelo. U principu je najteže od svega bilo odabrati koga raditi, čiji lik staviti a čiji ne – kazat će nam Tina Divić, koju smo ovih dana posjetili u njenom domu u Krvavici.Inače rođena u Zagrebu, Tina Divić tamo je završila srednju Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn te stekla zvanje dizajnera metala, a diplomirala je na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu, stekavši zvanje profesorice likovne umjetnosti i povijesti umjetnosti. S brendom Rin Tin Tina već se godinama bavi dizajnom i izradom unikatnog nakita, kao i grafičkim dizajnom, slikanjem i fotografiranjem, crtanjem…

Do sada je sudjelovala na desetak samostalnih i skupnih izložbi a članica je različitih udruga i društava od Zagreba, Rijeke, do Splita, Makarske i Baške Vode. – Osnovno zanimanje mi je izrada nakita čime se bavim stalno, a povremeno se dogode i neki izleti izleti poput slikarstva, kazat će autorica i svestrana umjetnica koja je, između ostalog, lani iznenadila izložbom slika ‘Anatomija tjeskobe’ u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka, a sudjelovala je i kao izlagač na festivalima poput makarskog Kraftinga.-Ilustriram stvari koje plijene moju maštu. Izvođenje trenutaka iz stvarnosti fotografijom. Baviti se grafičkim dizajnom uzimajući sve tehnike koje poznajem i miješajući ih u vektorskom svijetu. Tema je uvijek ista, odnosi. Boja prema linijama, teksturama, točkama, svim vrstama površina i prostora ili obrnuto. Razni materijali otkrivaju njihove odnose, pa ih koristim kao inspiraciju – otkrit će o sebi Tina Divić. Više o radovima ove dizajnerice i umjetnice možete pogledati na njenoj facebook stranici a mi smo iskoristili vrijeme i za jedan mali foto đir po njenom izložbenom prostoru pa, pogledajte.
O.Franić / D.Antonini

- Oglas -