Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPOPRIČALI SMO S VEDRANOM MLIKOTOM Pogledajte tko gostuje na ovogodišnjem festivalu Glumci...

POPRIČALI SMO S VEDRANOM MLIKOTOM Pogledajte tko gostuje na ovogodišnjem festivalu Glumci u Zagvozdu

Još smo prošlog tjedna objavili odličnu vijest kako kulturni festival Glumci u Zagvozdu ipak neće biti još jedna u nizu „žrtava“ epidemije korona virusa, već će od 4.srpnja pa zaključno do 1.kolovoza ponovo donijeti mnogo dobre atmosfere u naše Zabiokovlje. U međuvremenu smo iz Zagvozda čuli i nekoliko zanimljivih novosti vezanih uz nadolazeća događanja te smo jutros kontaktirali – a koga drugog – umjetničkog ravnatelja Vedrana Mlikotu, koji nam jer otkrio prve detalje iz samog programa. – Usprkos koroni i svom rezanju raznih troškova od strane institucija i sponzora koji su nas do sada podržavali, zahvaljujući Splitsko-dalmatinskoj županiji, Općini Zagvozd, kulturnoj udruzi Glumci u Zagvozdu, svim volonterima te prijateljima koji su nam odlučili pomoći kao sponzori, festival će se održati i ove godine. Jako mi je drago da smo uspjeli složiti pet programa koji će se odvijati kroz pet subota, što jest malo kraći program nego do sada, ali jednostavno ova je godina svima malo vanredna, pa tako i nama – kazao je Mlikota za Makarska danas.

Naime, dok su još u tijeku razgovori o posljednja dva termina, poznati su izvođači i predstave koje će festival Glumci u Zagvozdu donijeti 4.srpnja, 11.srpnja te 18.srpnja. Tako će na samom otvaranju , u subotu 4.srpnja, na pozornicu stati glumci HNK Split s njihovom hit predstavom Lepurica. Zatim, u subotu 11.srpnja dolazi cabaret „Adam i ona“ autora Adama Končića, dok je 18.srpnja na programu „Cabaret preko veze“ teatra Moruzgva, u kojem nastupaju, između ostalih, Mila Elegović, Ana Maras, Anita Matić i Ecija Ojdanić.

-U planu su, naravno, još dvije subote u Zagvozdu, a za sada se dogovaramo o detaljima, vidjet ćemo hoće li se raditi o dvije predstave ili jednoj predstavi i jednom koncertu, a vjerujem da ćemo do idućeg tjedna imati završen čitav program – dodaje Vedran Mlikota.
Kako su organizatori još ranije napomenuli, ovogodišnji, 23. po redu, susreti u Zagvozdu biti će posvećeni našem dugogodišnjem predsjedniku udruge i čovjeku koji je dao nemjerljiv doprinos susretima, prerano preminulom Boženku Dediću.
O.Franić / foto Glumci u Zagvozdu facebook/ CroDrone

- Oglas -