Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAPoništen još jedan natječaj: Što je s Premisovom muzejskom prezentacijom sladoleda?

Poništen još jedan natječaj: Što je s Premisovom muzejskom prezentacijom sladoleda?

Poništen je dio javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u vlasništvu Grada Makarske, i to dio u kojem se u najam daje prostor na Kačićevom trgu čiji je Grad Makarska postao vlasnikom prošle godine kupivši ga od HRNK Zmaja. Natječaj je objavljen 23.ožujka,. a obrazloženje nije navedeno. Da ne treba dati objašnjenje za poništenje, iz Grada nam je poručeno kada je poništen natječaj za davanje u zakup javne površine za romobile.

Inače, podsjetimo, u zakup se u ovom slučaju davao prostor za trgovinu na malo u specijaliziranim prodavaonicama za prodaju i muzejsku prezentaciju sladoleda. Zakupac je, kako nam je početkom svibnja u razgovoru za naš portal potvrdio sam Zoran Premeru, direktor tvornice sladoleda Premis, istoimeni makarski brend Premis.

– Imali smo ideju otvoriti muzejsku prezentaciju sladoleda, što bi bila svojevrsna turistička atrakcija. Međutim, trenutno imamo određenih teškoća s minimalno-tehničkim uvjetima, a osim toga, želimo da cijeli koncept priče koju radi specijalizirana agencija za storytelling bude kompletan i zaokružen. Tako da je vjerojatnije da ćemo projekt realizirati tek iduće godine. Ne želimo žuriti nego napraviti kako želimo, otkrio nam je Premeru koji je tad kazao kako ideja već neko vrijeme sazrijeva.

Ivona Ćirak/foto M.D.

 

roj:2181-06-01/07-22-1

- Oglas -