Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPomorska policija prošlog tjedna sankcionirala 21 prekršaj na moru

Pomorska policija prošlog tjedna sankcionirala 21 prekršaj na moru

Policijski službenici će tijekom turističke sezone i ljeta nastaviti kontinuirano provoditi nadzor pomorskog prometa – priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske uz podatke od proteklih tjedan dana.

U proteklih sedam dana, od 26. lipnja do 03. srpnja 2023. godine, policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali ukupno 21 prekršaj iz različitih zakona vezanih uz sigurnost plovidbe.

Policijski službenici Postaje pomorske policije Split sankcionirali su ukupno 2 prekršaja tako zvanog „glisiranja“- vožnje plovilom na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale kojom se ugrožava sigurnost osoba. Sankcionirali su također 6 prekršaja iz Pomorskog zakonika vezano uz prekrcaj osoba- prekomjeran broj osoba na plovilu i još 13 drugih različitih prekršaja iz Pomorskog zakonika ( zbog neimanja dozvola, nedostatka drugog člana posade i slično).

Prilikom upravljana gliserima, skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon obavezno se pridržavajte propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale, kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi zabilježili što manje negativnih događaja na moru – upozoravaju iz policije.
MD/foto PU SD/ilustracija

- Oglas -