Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPolicija poziva građane da predlože lokacije za 24-satnu akciju nadzora alkohola i...

Policija poziva građane da predlože lokacije za 24-satnu akciju nadzora alkohola i droga u prometu

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023.godinu na području država članica Europske unije održat će se pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske dana 17. lipnja (subota) od 07,00 sati do 18. lipnja (nedjelja) 07,00 sati i to na odabranim lokacijama -javljaju iz PU splitsko dalmatinske.

Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima. Stoga, pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači sudjeluju u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, a nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti u prometu. Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, građani mogu dostaviti do 10. lipnja putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399.

Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga – poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.
MD/foto MD

- Oglas -