Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPolicija najavljuje pojačane aktivnosti u prometu i posebne akcije na području Vrgorca

Policija najavljuje pojačane aktivnosti u prometu i posebne akcije na području Vrgorca

Iz PU Splitsko-dalmatinske su objavili najavu pojačanih aktivnosti u prometu za vikend kao i posebne akcije na području Vrgorca.

– U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama policija i tijekom ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela, a činjenjem kojih se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“ – objavili su.

Iz policije napominju kako će danas, 19. siječnja 2024. godine, u vremenu od 12 do 18 sat policijski službenici provesti akciju nadzora i kontrole cestovnog prometa na području Postaje granične policije Vrgorac . U akciji će sudjelovati policijski službenici iz Policijskih postaja Makarska, Omiš, PGP Vrgorac i PGP Imotski.

– Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako bi odgovornim ponašanjem u prometu pazili na vlastiti kao i na život ostalih sudionika u prometu – apeliraju iz PU SD.

- Oglas -