Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Uređuje se Dom kulture, Ministarstvo kulture dalo milijun kuna za ovaj...

PODGORA Uređuje se Dom kulture, Ministarstvo kulture dalo milijun kuna za ovaj projekt

Trenutno je u tijeku javna nabava za uređenje interijera u Domu kulture u Podgori, za što je Planom nabave predviđeno 145 tisuća eura. Riječ je o fazi uređenja za koju je Ministarstvo kulture i medija dalo milijun kuna, dok će se ostatak izdvojiti iz općinskog proračuna. Ukupna vrijednost uređenja cijele zgrade teška je oko 5 do 6 milijuna kuna, a kako doznajemo od načelnice Petre Radić, radit će se u fazama.

Drugi projekt za koji je u tijeku javna nabava je sanacija obalnog platoa Čaklje vrijedan 140 tisuća eura. I za njega je osigurana financijska podrška Ministarstva mora u iznosu od 80 tisuća eura, s tim da je rebalansom podignuta na 120 tisuća eura čime se pokriva veći dio vrijednosti javne nabave.

U planu je i uređenje ulice u Igranima za koju je osiguran novac u proračunu, kao i uređenje stare uljare u Živogošću.

– Riječ je o vrlo vrijednom projektu koji smo prijavili na natječaje, međutim, prije treba riješiti pitanje bivših vlasnika odnosno članova davno ugašene zadruge. Radi se o pomorskom dobru, tako da je vlasništvo čisto. Projekt bismo realizirali u tri faze, u prvoj bi se radilo na “krpanju” stare zgrade, dok bi se u drugoj fazi u funkciju stavila jedna polovica objekta, a u posljednjoj i druga.

Općenito veliki problem s prijavom projekata imamo u slučajevima da papiri nisu čisti, kakvih je dosta, posebno u Drašnicama. Drugi problem koji muči cijelu Makarsku rivijeru je to što nas fondovi ne svrstavaju niti u jednu kategoriju te spadamo u sedmu skupinu po indeksu razvijenosti. U stvarnosti, barem u Podgori, to nije slučaj, ali nam svejedno značajno otežava povlačenje sredstava iz fondova, rekla nam je načelnica Radić.

- Oglas -