Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Umjesto dr. Darka Granića dolazi iskusna liječnica, do 1. srpnja specijalizantica

PODGORA Umjesto dr. Darka Granića dolazi iskusna liječnica, do 1. srpnja specijalizantica

Umjesto dr. Darka Granića u Podgori će ambulantu od 1. srpnja, odabrana temeljem natječaja, voditi iskusna liječnica s područja županije. Ime nismo doznali, no kako kaže načelnica Petra Radić, riječ je o iskusnoj doktorici do čijeg dolaska će raditi kolegica specijalizantica. Sam natječaj za novog doktora je, kako je navela Radić, raspisan čim je dr. Granić podnio zahtjev za gašenjem svoje privatne prakse sredinom svibnja.

– Ambulanti će trebati par dana dok se kartoteke digitalno ne prebacu na drugog doktora (standardna procedura), a paralelno se uređuje novi legalni prostor u centru mjesta koji će nam služiti do izgradnje Centra zdravlja čija je dokumentacija u radu (razina zdravstvenih usluga će tada biti na vrlo ozbiljnoj razini). Uputnice za lijekove će biti riješene idući tjedan (čeka se HZZO), a do tada za kronična oboljenja možete “na dug” uzimati lijekove u ljekarnama u kojima ste ih i do sada uzimali.

Nekad je i nama jako teško shvatljiva sporost hrvatske birokracije jer sustav je kompliciran. Svaki dan se borimo sa preprekama, učimo, tražimo pomoć, ali ne odustajemo, napisala je u objavi Petra Radić.

– Pitanje doktora za Podgoru, vijećnike i mene osobno nije nikad bila solucija kao ni ostati bez ambulante i liječnika jer se na tematici zdravstva promišljeno radi posljednje dvije godine. Suradnja, dopisi i sastanci s nadležnim službama su se odvijali u kontinuitetu, nije se ovoj tematici pristupalo mjerama “gašenja vatre” tek kada i ukoliko nastane problem. Općina posljednje dvije godine dodatno sufinancira mnoge dodatne usluge pri Domu zdravlja Makarska, i još duže bivšu ambulantu drGranića kako bi svi mi imali bolju zdravstvenu skrb, istaknula je načelnica.
M.D./foto M.D.

- Oglas -