Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Državno natjecanje iz fizike jučer otvoreno uz svečani program

PODGORA Državno natjecanje iz fizike jučer otvoreno uz svečani program

Po treći put se u Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića održava državno državno natjecanje iz fizike od 15. do 18. travnja na kojemu sudjeluju 152 učenika iz cijele Hrvatske. Sinoć je u Kinu Podgora održano svečano otvorenje uz prigodni program u organizaciji naše škole.
Nakon himne, u izvođenju školskoga zbora, i krasnoslova učenice Nine Zubčić (Zorica Klinžić: Djeca nose svjetove na dlanu), pozvan je ravnatelj Josip Vranjković i načelnica Općine Podgora Petra Radić, koji su gostima uputili pozdravne riječi.

Učenica petoga razreda, Anđela Vela, krasnoslovila je svoju pjesmu Što donosi novo jutro s kojom je ostvarila plasman na županijsku razinu LiDraNa 2024. Školski zbor i Luna Kržanić izveli su pjesmu Slušaj mati ove riči. Stihove Zvonimira Baloga Progutaj srdžbu govorila je Rita Cvitanović, učenica petoga razreda. Školske mažoretkinje izvele su svoju plesnu točku.

Na kraju ovoga svečanoga otvorenja natjecateljima se obratio Predsjednik povjerenstva za provedbu državnoga Natjecanja iz fizike gospodin Nikola Poljak i viša savjetnica za fiziku i učeničko poduzetništvo gospođa Verica Jovanovski.


M.D./foto OŠ d.M.Pavlinovića

- Oglas -