Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPODGORA Općina sufinancira prijevoz studenata, evo uvjeta odluke

PODGORA Općina sufinancira prijevoz studenata, evo uvjeta odluke

Općina Podgora donijela je Odluku o sufinanciranju troškova prijevoza studenata za akademsku godinu 2021./2022.

Pravo na sufinanciranje troškova autobusnog prijevoza studenata imaju svi redovni studenti s prebivalištem na području općine.

Općina Podgora će sufinancirati troškove prijevoza na način da će sufinancirati 50% cijene putne karte i to: pet povratnih putnih karti godišnje svakom studentu koji studira u Zagrebu, najdalje od mjesta prebivališta do Zagreba, jednu povratnu putnu kartu mjesečno svakom studentu koji studira u Dubrovniku, najdalje od mjesta prebivališta do Dubrovnika, dvije povratne putne karte mjesečno svakom studentu koji studira u Splitu, najdalje od mjesta prebivališta do Splita, jednu povratnu putnu kartu mjesečno svakom studentu koji studira u Zadru, najdalje od mjesta prebivališta do Zadra.
Studentima koji studiraju na studiju u gradu na području Republike Hrvatske koji nije naveden Općina će sufinancirati pet povratnih putnih karti godišnje najdalje od mjesta prebivališta do mjesta studiranja.
Ako student ne može kupiti povratnu kartu do mjesta studiranja, umjesto povratne karte, priznat će mu se dvije jednosmjerne karte u suprotnim pravcima, ako se nadovezuju vremenskim slijedom i nisu starije od četiri mjeseca na dan podnošenja zahtjeva za isplatu.
M.D./foto M.D.

- Oglas -