Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Ide natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Sutikla

PODGORA Ide natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Sutikla

Općina Podgora traži najbolje rješenje za izradu arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja Sutikle u Podgori, a raspisivač natječaja je Splitsko dalmatinska županija. Naime, proteklog je tjedna župan Blaženko Boban donio odluku o imenovanju članova radnih tijela projektnog natječaja. Postupak provedbe natječaja pokrenula je Županija, a rješenjem se želi sagledati uređenje prostora Sutikle, uskladiti današnje potrebe stanovnika Podgore i posjetitelja s povijesnom urbanističko-arhitektonskom strukturom i krajolikom te omogućiti funkcionalan, kvalitetan i sadržajno kreativan boravak na otvorenom javnom prostoru plaže Sutikla.

Rješenjem treba poštivati i valorizirati kulturno-povijesne vrijednosti prostora i uskladiti ih sa sadašnjim i budućim potrebama, stoji u odluci.  Radi ispitivanja optimalnih mogućnosti iskorištenja predmetne lokacije, a u skladu s odredbama, prvonagrađeno rješenje služit će kao podloga za izradu projektne dokumentacije. Natječajno rješenje mora omogućiti faznu izvedbu.

Natječaj će se provoditi temeljem Natječajnog elaborata (program i uvjeti) izrađenog od Maše Medoš, mag.ing.arch.,i Klare Nikšić, mag.ing.arch.,temeljem kojeg će po prihvaćanju istog od strane Ocjenjivačkog suda, biti ishođen kod HKA broj Natječaja.

Članovi Ocjenjivačkog suda su Matea Dorčić, dipl. iur., po ovlaštenju pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, predstavnica raspisivača, Petra Radić, dipl.ing.arh., načelnica Podgore, predstavnica raspisivača, Klara Nikšić, mag.ing.arch., predstavnica provoditelja, Berislav Lukšić, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja, Ana Krstulović, dipl.ing.arh., predstavnica provoditelja.

Imenovani su i zamjenici članova ovog tijela.

M.D./foto M.D.

- Oglas -