Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKPOČINJU DANI HRVATSKOG TURIZMA U MOSKVI U idućoj sezoni očekuje se rast...

POČINJU DANI HRVATSKOG TURIZMA U MOSKVI U idućoj sezoni očekuje se rast ruskog tržišta od 14 posto

U četvrtak počinju „Dani hrvatskog turizma u Moskvi“ – poslovno događanje koje organizira Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi zbog velikog značaja ruskog emitivnog tržišta te neprekidnog rasta dolazaka ruskih turista proteklih godina i interesa hrvatske i ruske turističke industrije – javlja Hr turizam.

Radi se o velikom i značajnom b2b eventu na kojem se očekuju vodeći ljudi hrvatskog i ruskog turizma. U planu je Panel rasprava ruskih i hrvatskih kolega , poslovne radionice (opća, nautika i medicinski turizam),te dolazak vodećih ruskih organizatora putovanja i agencija.

Ovo događanje je idealna prilika za sve predstavnike hrvatskog turizma za započeti ili proširiti suradnju sa ruskim turističkim sektorom i konzekventno, kao i značajno povećati turistički promet sa ruskog emitivnog tržišta koje već godinama bilježi oporavak i rast.

Rast turističkog prometa s ruskog emitivnog tržišta u odnosu na prošlu godinu ove će godine iznositi gotovo 14 posto, a interes ruskih turista i ruskog turističkog sektora za hrvatske destinacije u stalnom je porastu. Imajući u vidu da se ruski turisti nalaze u samom vrhu ljestvice po potrošnji, doista je bitno konstantno raditi na promociji Hrvatske kao top destinacije za ruske turiste“poručio je direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako je Hrvatska i ove godine u izboru ruskog izdanja časopisa National Geographic uvrštena među top tri destinacije za obiteljski odmor.

“Uvjereni smo da je ovaj event idealna prilika za sve predstavnike hrvatskog turizma za započeti ili proširiti suradnju sa ruskim turističkim sektorom i konsekventno, kao i značajno povećati turistički promet sa ruskog emitivnog tržišta koje već godinama bilježi oporavak i rast. Upravo je siječanj pravo vrijeme za dogovaranje poslova, obzirom da tada turoperatori i turističke agencije u Rusiji intenzivno pripremaju aranžmane za Hrvatsku te finaliziraju svoje ljetne programe s kojima izlaze na tržište” ističu iz HTZ-a.

Poslovna radionica pod nazivom „Sell Croatia“ (B2B workshop) održava se između hrvatskih turističkih subjekata i stranih partnera.

Karakteristično za koncept „Sell Croatia“ jest održavanje na emitivnim tržištima, a glavni cij su susreti predstavnika hrvatskog turističkog gospodarstva (hotelijersko-turističke tvrtke, putničke agencije i DMC-a, sustav TZ) s inozemnim partnerima te poslovni sastanci s partnerima i pregovori o kupnji usluga i/ili paketa.

M.D. ilustracija pixabay

- Oglas -