Utorak, 21 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPočinje ljetni raspored plovidbi Jadrolinije

Počinje ljetni raspored plovidbi Jadrolinije

Od petka 4.lipnja, Jadrolinija kreće sa svojim ljetnim rasporedom plovidbi.

– Umjesto u 05:30, prodajno mjesto otvarat će u 04:30, tako da se zaista ranom zorom dižemo. I krećemo!, s osmijehom kaže Jelena Ivulić iz Jadrolinije za emisiju Dobro jutro,Hrvatska.

Što se tiče trajektnih linija, Jelena dodaje kako će biti povećanja.- Primjerice, Supetar sa dosadašnjih 9 linija na 12, Starigrad s 4 na 5, i tako, postepeno krećemo. Što se tiče katamaranskih linija, tu smo malo oprezniji. Ne krećemo odmah s punim linijama nego, za početak, umjesto 4 krećemo s 2 komercijalne linije prema Hvaru – još uvijek nam nedostaje avio-putnika koji bi onda dalje krenuli prema našim otocima, objašnjava.

– U niskom smo startu, da se konačno ‘zakotrljamo’ drugu polovicu lipnja, srpanj, kolovoz, i tako dalje, kaže Ivulić i dodaje kako je Jadrolinija konačno dočekala da se 40 posto ukupnog dozvoljeno kapaciteta ukine.

– Sada imamo stopostotni kapacitet u koji možemo ukrcati naše putnike. To nam je zaista došlo kao veliko olakšanje. Što se tiče mjera, maske i dalje ostaju, i apeliramo na naše putnike da nam pomognu u tome i cijelo putovanje budu s maskama, napominje.

Zima je, kaže, prošla u iščekivanju da valovi epidemije prođu.

– Još malo nedostaje da se vrijeme ustali i da možemo krenuti raditi. Čekamo da ‘zakuhamo’, jer nam je već zaista dosadio ovaj mir, kazala je za HRT.

M. D. /foto MD

- Oglas -