Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotPočinje Apfel Arena Makarska Winter Cup: Sudjeluje preko 600 dječaka i djevojčica...

Počinje Apfel Arena Makarska Winter Cup: Sudjeluje preko 600 dječaka i djevojčica iz Hrvatske i Slovenije

Od srijede do petka (24. veljače 2023.) u Makarskoj će se održati premijerno izdanje nogometnog turnira Apfel Arena Makarska Winter Cupa na kojemu će sudjelovati više od 600 djevojčica i dječaka iz svih krajeva Hrvatske te Slovenije.

Ukupno 58 ekipa s više od 600 djece sudjelovat će na premijernom izdanju Apfel Arena Makarska Winter Cupa što će se od srijede do petka (22. do 24. veljače) održati u Makarskoj. Igrat će se na sva tri terena Apfel Arene u tri uzrasne kategorije, U8, U9 i U10.

Od prvoligaških klubova svoje momčadi imat će HNK Hajduk, HNK Rijeka i NK Varaždin, a bit će još mnogo nogometnih škola i klubova, ne samo s područja Makarske rivijere nego i iz cijele Hrvatske te Slovenije.

Kod najbrojnije i najstarije kategorije, U10 (dječaci rođeni 2013. i djevojčice rođene 2012. godine), u srijedu u dvorani s umjetnom travom u 10 sati prvi kreću Hajduk i Jadran Tučepi.

U kategoriji najmlađih djevojčica i dječaka (U8) prvi će u srijedu na parket dvorane Apfel Arene u 10.30 sati Hajduk i Neretvanac.

U okviru U9 turnira koji će se igrati na vanjskom umjetnom travnjaku pored Apfel Arene, u 13.00 sati će prvi u srijedu svoj dvoboj odigrati Zmaj iz Makarske i Neretvanac.

Dvoboji u grupama u sve tri kategorije igrat će se praktički tijekom cijele srijede i četvrtka, zadnje utakmice su na rasporedu u 20.40 sati.

Posljednjeg natjecateljskog dana, u petak, od jutra će sve momčadi, ovisno o prethodnom poretku po skupinama, igrati završne utakmice. Finalne utakmice, ovisno o kategorijama, predviđene su za petak u 16, odnosno 16.30 sati.

Tijekom sva tri dana na premijernom izdanju Apfel Arena Makarska Winter Cupa planirano je odigravanje više od 170 utakmica. Osim mladih nogometašica i nogometaša, njih više od 600 te njihovih trenera i pratećeg osoblja, najavljen je dolazak i brojnih roditelja iz različitih krajeva Hrvatske i Slovenije pa će i potpora s tribina dodatno pridonijeti trodnevnom nogometnom prazniku za djecu u gradu pod Biokovom.

MD/foto Apfel Arena

- Oglas -