Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTPLIVANJE Mladost Galeba uspješna u 1.kolu Splitske lige

PLIVANJE Mladost Galeba uspješna u 1.kolu Splitske lige

Plivački klub Galeb nastupio je danas na Poljudu u prvom kolu St. lige za ml. kadete i početnike. Za Galeb su nastupili Diana Visković, Petra Andrić, Zita Žanetić, Petra Mila Panžić, Mia Mucić, Matej Andrijašević, Luka Karačić te Andrija Martić. Od tri zadane discipline: 50 m. prsno, 100 m. slobodno i 100 m. leptir, natjecatelji su mogli nastupiti na dvije.

Mia Mucić osvojila je dvije medalje, zlato u disciplini 50 metara prsno i srebro u disciplini 100 metara slobodno sa izvrsnim rezultatom 1.16.15. Svoje vrijeme u disciplini 100 metara slobodno popravila je za cijelih 12 sekundi. Od ostalih rezultata izdvajaju se dva peta mjesta Diane Viskovic ( 50 m prsno) i Petre Andrić ( 100 m slobodno) te deseto mjesto Mateja Andrijaševića u disciplini 100 m slobodno.

Liga za ml. juniore, juniore i seniore je otkazana zbog financijskih problema u organizaciji, ali je bilo dopušteno plivati pojedinim plivačima ukoliko hvataju norme za nadolazeće prvenstvo Hrvatske. Nastupile su Iva Visković, Marta Vodanović (50m prsno) i Laura Šimić (50m leđno). Iva Visković je isplivala B normu, Laura Šimić nije uspjela isplivati A normu na 50 m leđno, a Marta Vodanović je poboljšala svoj rezultat za cijele 4 sekunde. Ponosni na naše plivače do neba.

– Hvala sponzoru “Adrion nekretnine” na kupovini novih klupskih kapica te neizostavnim vatrogascima Makarska na prijevozu – poručuju iz Pk Galeb.
MD/ foto: privatni album

- Oglas -