Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTPLIVANJE Galebu pet medalja na prvenstvu Dalmacije

PLIVANJE Galebu pet medalja na prvenstvu Dalmacije

Plivački klub Galeb nastupio je na regionalnom prvenstvu Hrvatske koje se održavalo na olimpijskom bazenu Poljud u Splitu. Plivalo se u dva dijela natjecanja. Prvi dio se održao 23.06, a drugi dio 29.06.

Galeb je nastupio sa 11 predstavnika u kategoriji ml. kadeta, kadeta i ml. juniora. Ukupno smo osvojili 5 medalja u dva dana natjecanja.

Broncu i srebro osvojila je Iva Visković u kategoriji ml juniorki u disciplinama 100 i 200 prsno, Mia Mucić osvojila je srebro u disciplini 200 metara mješovito i broncu u disciplini 100 metara leđno u kategoriji mlađih kadetkinja. Zanimljivo je da je Mia tek ulazni mlađi kadet pa je samim tim njen rezultat jos i veći.

Diana Visković je osvojila broncu u disciplini 100 metara prsno isto u kategoriji mlađih kadetkinja.

– Nažalost sa dva četvrta mjesta u štafetama mlađih kadetkinja nismo stigli do medalje, a utekla nam je i brončana medalja u ekipnom natjecanju mlađih kadetkinja za samo 25 boda. Ispred nas su bili Grdelin, Pošk i Zadar. Čestitamo svim plivačima na njihovom nastupu i sljedi nam pauza od svih uzbuđenja osim za Niku Gaću koji 13 i 14 srpnja nastupa na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zagrebu na bazenu Svetice – doznajemo iz PK Galeb.

Za Galeb su osim Ive, Diane i Mie nastupili i: Zita Žanetić, Sara Kuzmanić, Doris Lucijetić, Petra i Anastazija Andrić, Petra Mila Panžić, Marta Vodanović i Niko Gaće.
MD/ foto PK Galeb

- Oglas -