Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPlenković najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji

Plenković najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu u Petrinji, gradu najteže pogođenim silovitim potresom.

“Najveći dio centra Petrinje na temelju prvih procjena je u crvenom, velika većina tih zgrada više nije upotrebljiva. Dogovorili smo da će Damir Trut koordinirati pomoć i potporu Petrinji, tu je i načelnik Glavnog stožera Robert Hranj. Spremno je 500 mjesta u vojarni za ljude koji ne mogu biti u svojim kućama. Kontaktiran je i Zagreb i Karlovačka županija. Namjera je da svi koji ne mogu u svoje kuće da se jave, nitko ne smije biti večeras bez krova nad glavom”, rekao je Plenković.

Najavio je i da će nakon razgovora s ministrom financija Zdravkom Marićem osigurati da se omogući više od 20 milijuna kuna koliko je danas osigurano.

“Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad”

“Ovo je velika šteta i velik potres, nadamo se da neće biti dodatnih. Moramo prvo osigurati privremeni smještaj za ljude pogođene potresom, Petrinja u odnosu na jučer nije isti grad. Sad idemo u Sisak, bolnica je stradala. Nećemo zaboraviti ni mala mjesta, imamo informavija da je srušeno nekoliko kuća u manji mjestima. Svi su maksimalni angažirani, situacija je ozbiljna”, rekao je.

“Ova godina nosi nam tragediju za tragedijom”, rekao je Plenković i najavio ukidanje propusnica u cijeloj zemlji.

“Ne želimo sada ljudima stvarati nikakve administrativne zapreke, ali molim ljude da ostanu odgovorni – prenosi Index.

M. D. /foto MD

- Oglas -