Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPlenković: Dolazak cjepiva daje nadu u normalizaciju života u 2021.

Plenković: Dolazak cjepiva daje nadu u normalizaciju života u 2021.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je u subotu na twitteru da su u Hrvatsku jutros stigle prve doze cjepiva protiv covida-19, što daje nadu u normalizaciju života u idućoj godini.

“Jutros su u Hrvatsku stigle prve doze cjepiva protiv covida-19. Prioritet je zaštita najugroženijih i najizloženijih – starijih i nemoćnih osoba te radnika u zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Dolazak cjepiva ohrabrujuća je poruka i daje nadu u normalizaciju života tijekom 2021.”, napisao je Plenković na twitteru.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, doc. Krunoslav Capak i koordinatori distribucije, dočekali su jutros u 6 sati prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra će krenuti u distribuciju po županijama.

Za sada je to simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga Hrvatskoj će svakoga tjedna stizati nove doze što se očekuje prema planu cijepljenja.

Iz HZJZ-a pozivaju građane da se odazovu cijepljenu u skladu sa sloganom kampanje za cijepljenje “Misli na druge – cijepi se”.

Hina/foto :screenshot

- Oglas -