Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPLAŽA KOD RIVIJERE Makarska obala: Nema govora o nasipavanju, samo učvršćujemo pero

PLAŽA KOD RIVIJERE Makarska obala: Nema govora o nasipavanju, samo učvršćujemo pero

Zbog radova na pomorskom dobru kod hotela Rivijere, gdje je uočen kamion kako iskrcava zemljani materijal, a snimka je danima kružila društvenim mrežama, obratili smo se Upravnom odjelu za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije. Naime, na terenu se stječe dojam da je pero prošireno, a vidljivo je da se radi i o materijalu sa zemljom.

Stoga nas je zanimalo tko izvodi radove, postoji li za njih potrebna suglasnost odnosno dozvola ukoliko se radilo o mijenjanju obalne linije, te kakvim se materijalom nasipa.

Po onome što smo dobili u odgovoru – niti se nasipa, niti mijenja linija obale niti ima zemlje. Uostalom, pročitajte odgovor.

– Nastavno na natpise koji su se pojavili na društvenim mrežama kako se na pomorskom dobru na području Grada Makarske vrši devastacija pomorskog dobra na način da se građevinski otpad i zemlja bacaju u more, službenici Splitsko – dalmatinske županije su dana 04.siječnja 2023.godine zatražili očitovanje Grada Makarske, kako nismo sa sigurnošću mogli znati o kojoj točno se mikrolokaciji radi, a na području Grada Makarske imamo više različitih koncesionara.

Nastavno na Vaš upit oko nasipavanja i dogradnje postojećeg pera uputili smo putem elektroničke pošte upit i društvu „Makarska obala d.o.o.“, koje je koncesionar na predmetnom području.

Dana 09. siječnja 2023.godine zaprimili smo očitovanje društva „Makarska obala d.o.o.“ u kojemu navode kako obnavljaju pero na koncesiji Biokovka-Rivijera, odnosno isto učvršćuju čistim velikim kamenom radi ulegnuća pera. Naveli su kako nema govora o nasipavanju ni mijenjanju veličine i obalne linije pera, stoji u odgovoru županijskog odjela.

Upit o ovome slali smo i Gradu interesirajući se za eventualne poduzete radnje ukoliko se radi o radovima bez potrebnih suglasnosti, ali u Bijeloj kući nisu toliko ažurni kao spomenuti županijski odjel iz kojega se odgovor obično dobije isti dan kada se pošalje i upit, te odgovor bude dovoljno jasan i detaljan.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

- Oglas -