Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPITUROM PO POVIJESTI Makarska polako briše sjećanja na MALT

PITUROM PO POVIJESTI Makarska polako briše sjećanja na MALT

Prije nekoliko mjeseci parkiralšte u Jadranskoj dobilo je novi sustav naplate parkinga, a prije nekoliko dana i novi sloj bijele boje. Time su više od 20 godina stari crteži i natpisi na ovom zidu otišli u povijest, čini se, zajedno s idejom koja je tamo potkraj 1990-ih vukla makarsku mladost da upravo na ovom mjestu ostavi svoj potpis.

Bila su to vremena cvjetanja MALT-a, organizacije mladih koju je vodila nezaboravna Zlatica Rica, te koja se izražavala kulturom i umjetnošću, na mjestu koje se toliko dugo spominjalo uz nikad realizirani projekt Kultunog centra u Makarskoj. Oni koji su tada bili mladi dobro će se prisjetiti i vikenda kada je ova akcija započela, prisjetit će se i koncerta ispod znaka „Reci NE drogi“, ali prije svega sjetit će se vremena kada je Makarska kao grad uistinu disala drugačije.

rhdr
-Svjesni smo bili da će se zid rušit kad se bude gradio kulturni centar, ali nažalost toliko godina nakon srušili su sjećanje na MALT koji je bio jedina svijetla točka mnogim mladim ljudima ovog grada… Zid s porukom “reci NE drogi” je prebojan u bilo, a kulturni centar je ostao samo mrtvo slovo na papiru. Tuga – prokomentirali su Dica MALT-a na svojoj Facebook stranici, priloživši i ove, preko dva desetljeća stare fotografije.
O.F. / foto Dica MALT-a FAcebook
- Oglas -