Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaRIVIJERABaška VodaPISMO NIJEMCA FRANKA KUHLERTA IZ HAMBURGA: "Zgradu nekadašnjeg Dječjeg liječilišta nemojte prodavati,...

PISMO NIJEMCA FRANKA KUHLERTA IZ HAMBURGA: “Zgradu nekadašnjeg Dječjeg liječilišta nemojte prodavati, uz pomoć EU Fondova sagradite novo liječilište”

Nakon što smo nedavno objavili otvoreno pismo Udruge Kačić, upućeno Vladi Rh i nadležnim ministarstvima, dobili smo jedno zanimljivo pismo iz Njemačke ( eto da se pohvalimo kako nas prate i Nijemci ). U pitanju je Frank Kuhlert, građanin Hamburga i rođeni Nijemac koji se u našu obalu zaljubio još prije 40 godina. Frank je, prateći vijesti iz našeg kraja, naletio i na objavu o prodaji nekadašnjeg dječjeg liječilišta u Krvavici kao i Dječjeg sela. I poslao nam svoje mišljenje.

“Svakodnevno čitam vaše izvještaje na internetu, pa tako i da se zgrada u Krvavici uskoro treba prodati špekulantima. Zgradu znam jer sam godinama provodio odmor u Tučepima. Sad bih bio tamo…kad bih mogao – piše u uvodu Kuhler, dodavši da je zgrožen razmjerom građevinskih radova na rivijeri.

Zastrašujuće je kako se gradi Makarska. U jeku sezone gotovo da nema mjesta za ručnik na plažama, pogledajte samo nasipavanja u Podgori” – piše Kuhlert, podsjetivši i da se ne rješavaju problemi sa infrastrukturom koja često zakazuje ljeti, poput „ispadanja“ struje. S nekadašnjim objektima poput ovog u Krvavici, kaže, jasno je što će se dogoditi.

-Svi koji mogu brojati do 5 pogodit će što će se dogoditi. Hotel, što drugo? Zar u regiji nema već previše turista? I sve više bi trebalo doći, čak i ako se sve već raspada po šavovima. Sada u vrijeme pandemije možete vidjeti što znači previše oslanjati se na turizam, na primjer, u Trogiru – i ne samo tamo – ogromni staklenici propadaju, a rajčice se više vole uvoziti iz Španjolske. Nisam majstor, kritičar ili veliki poznavatelj, već samo netko čija je putovnica njemačka, ali kome srce kuca u Dalmaciji više od 40 godina – napisao je Kuhlert, upozoravajući da Hrvatska “ide putem Mallorce”.

– Radije ovu zgradu, uz pomoć EU fondova, pretvorite ponovo u liječilište. To bi bilo jako dobro i ima više smisla za Hrvatsku! To je moje mišljenje iz perspektive građana EU! Hvala vam na svakodnevnom izvještavanju na internetu” – piše Frank Kuhlert.
M.D.

- Oglas -