Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPismo makarskih liječnika: ravnatelj se iživljava na nama, a u ovu "kuću"...

Pismo makarskih liječnika: ravnatelj se iživljava na nama, a u ovu “kuću” niti zalazi niti razumije njene probleme

Osamnaest liječnika i medicinskih sestara koji rade u makarskoj ispostavi Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije potpisalo je dopis u kojem izražavaju nezadovoljstvo odlukom ravnatelja dr.Marka Rađe o zatvaranju zapadnog parkinga pored nekadfašnjeg rodilišta.

Podsjetimo da je ravnatelj Rađa početkom travnja donio odluku po kojoj će parking moći koristiti samo “bitnije” službe među koje je prvi čovjek županijskog doma zdravlja uvrstio osoblje stacionara, hemodijalize, te tek potom djelatnika Doma zdravlja uključujući rendgen i laboratorij. Obiteljski liječnici u koncesiji su posljednji po Rađinim kriterijima.

– Konsternirani smo odlukom ravnatelja DZSDŽ kojom nam je bez ikakve prethodne službene obavijesti zapriječio pristup parkiralištu koje su zaposlenici i koncesionari ispostave DZ SDŽ koristili za parkiranje svojih vozila u vrijeme radnog vremena.

Začuđuje nas  donošenje  ovakove odluke sa obrazloženjem navodnih nereda na parkiralištu, tim prije što nikome od nas svih ovih 20-30 godina takvo što nije bilo poznato.

Još više nas je zaprepastila najava ravnatelja da će ubuduće parkirališni prostor koristiti “važnije službe” i   odabrani  zaposlenici Doma zdravlja, a da će liječnici zakupci i ostali djatnici DZ biti na diskriminirajući i ponižavajući način eliminirani.

Nevjerovatno je da jedan liječnik ne razumije činjenicu da je Makarska ispostava DZ ustanova u kojoj su svi segmenti i sve djelatnosti jednako važne i jednako vrijedne u procesu pružanja zdravstvene zaštite domicilnom stanovništvu i turistima grada Makarske.

Ako je i bilo nekakvog “đumbusa” kako kaže ravnatelj onda je upravo on  bio pozvan i odgovoran, uostalom to  je i posao ravnatelja, takve situacije sankcionirati, a ne se iživljavati na svim djelatnicima Makarske ispostave DZ.

Danas parking “zjapi “prazan, a zaposlenici ove kuće kruže oko grada tražeći gdje ostaviti vozilo; što nas tek čeka u turističkoj sezoni.

 

Ravnatelj koji ne živi s ovom kućom i rijetko u nju dolazi niti razumije probleme ove kuće niti ih može rješavati.

Ova neželjena odluka ravnatelja  ujedno je potvrda da je opravdan zahtjev za uspostavu samostalnog DZ u Makarskoj.

Očekujemo ukidanje problematične odluke tim više što je rampa koja zaprečuje ulaz nezakonito i na divlje  postavljena na zemljištu kojega nije vlasnik niti županija niti DZ SDŽ ili ćemo biti prisiljeni sami sagledati i sami rješavati ovu mučnu situaciju, stoji u dopisu.

Kako se navodi u reagiranju, parking zaista od postavljanja novih pravila uglavnom zjapi posve prazan, ili s maksimalno dva-tri vozila.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

- Oglas -