Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPodignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog nesreće u kojoj je poginuo Antonijo Pervan

Podignuta optužnica protiv 20-godišnjaka zbog nesreće u kojoj je poginuo Antonijo Pervan

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 26. listopada 2021., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. stavak 4. u svezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona. (28. 10. 2021.)

Okrivljenog 20-godišnjaka se tereti da je 8. svibnja 2021. oko 00,40 sati, u Vrgorcu, upravljao osobnim vozilom suprotno odredbama čl. 53. i čl. 199. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Okrivljenika se tereti da je kao mladi vozač, s utvrđenim alkoholom u krvi, upravljao vozilom nedopuštenom brzinom od 83 km/h, budući da je na tom dijelu ceste ograničenje na 40 km/h, uslijed čega je pri ulasku u zavoj u lijevo izgubio nadzor nad upravljačem vozila i vozilom prešao na kolnički trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera. Tereti ga se da je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila koje se kretalo desnom stranom pri čemu je vozač tog vozila zadobio teške tjelesne ozljede, a okrivljenikov suvozač je preminuo.

U optužnici je predloženo izreći okrivljeniku sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svih kategorija motornih vozila iz čl. 72. Kaznenog zakona, i to u trajanju od pet godina – stoji u priopćenju ŽDO Dubrovnik.

U nesreći je, podsjetimo, tragično preminuo 18-godišnji malonogometaš, kapetan juniora MNK Vrgorac Antonijo Pervan.

MD/foto: arhiva MD/ilustracija

- Oglas -