Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaPETAK Predstava 'Ja, trudnica' u Apfel Areni

PETAK Predstava ‘Ja, trudnica’ u Apfel Areni

U petak, 14.4.2023. u Apfel Areni gostuje Kerekesh teatar sa svojom hit komedijom “Ja, trudnica” u kojoj glume višestruko nagrađivani hrvatski glumci Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš, koji ju je ujedno i režirao, a tekst za predstavu napisala je Đina Jakir.

“I, kad će djeca?” , “Jeste trudni? Radite uopće na tome?”, “Gdje je zapelo?”. Tu su samo neka od pitanja koja se ne bi trebala pitat, a glavna protagonistica, Ivona Ljubić, sluša ih svakodnevno.

Ova komedija priča neobičnu ljubavnu priču koja počinje pišanjem na test za trudnoću, zahuktava se pogrešnim riječima podrške apsolutno svih drugih likova, no uz velike napore ipak ima sretni završetak. Upravo zbog onog što dolazi na kraju sve drugo postaje manje važno. To može potvrditi svaka majka. No onaj koji tvrdi da je trudnoća blaženo stanje, sigurno nije bio trudna žena.

Predstava je donijela Posebno priznanje za iznimno glumačko umijeće Ani Begić Tahiri na IX. Bobijevim danima smijeha u Zagrebu 2022., kao i Nagradu za najbolju glumicu Ani Begić Tahiri na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju 2021. – BALKANSKI TEATARSKI FESTIVAL “PROVOKACIJA”, te nagradu za najboljeg glumca Janu Kerekešu na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju 2021. – BALKANSKI TEATARSKI FESTIVAL “PROVOKACIJA”.

- Oglas -