Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPaunović: Privremeni pročelnici jako dobro funkcioniraju, dok je tako nema smisla raspisivati...

Paunović: Privremeni pročelnici jako dobro funkcioniraju, dok je tako nema smisla raspisivati natječaje

Po Odluci o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Grada Makarske, donesenoj u prosincu 2021.godine, u članku 14. navodi se kako do imenovanja pročelnika putem javnog natječaja gradonačelnik može, iz redova službenika, imenovati privremene pročelnike najduže na 12 mjeseci. Prema ovoj je odluci izrađena i sistematizacija, međutim, iako je prošlo više od godine dana, nisu se raspisivali nikakvi natječaji za mjesta pročelnika u četiri gradska odjela.

Gradonačelnik Zoran Paunović kaže kako je obavljen upravni nadzor nad svim odlukama gradske uprave, uključujući i ustrojstvo, te njihov nalaz očekuju kroz dva do tri mjeseca. No iz njegova odgovora da se zaključiti kako je sklon tome da privremeni pročelnici ostanu na svojim pozicijama.

– Kažete da rokovi ističu, i je i nije…Kad se završi nadzor, znat ćemo sljedeće korake. Ali načelno, kada se pogledaju drugi gradovi, privremeni pročelnici znaju ostati cijeli mandat, veli gradonačelnik.

Dodaje kako ovako sve funkcionira.

– Funkcionira i to jako dobro, a dokle god su pročelnici na zadovoljavajućoj razini, nema smisla da raspisujemo nekakve natječaje. Zadnjih 5,6 mjeseci obavljaju svoje poslove zaista odgovorno, velike su se promjene dogodile u godinu dana…Posložili su svoje timove i oni rade jako dobro, ja zbilja mislim da su se dogodili veliki iskoraci u radu gradske uprave, kazat će Paunović za kraj.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -