Ponedjeljak, 4 ožujka, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPARTY ZA CIJELI GRAD Hotel Dalmacija otvoren uz glazbu i vatromet, jake...

PARTY ZA CIJELI GRAD Hotel Dalmacija otvoren uz glazbu i vatromet, jake detonacije zabrinule dio građana

Sinoćnje otvaranje preuređenog hotela Dalmacija svakako nije prošlo nezapaženo među Makaranima. Nakon investicije Imperial Riviere u vrijednosti od 67 milijuna kuna, bivši hotel Dalmacija Sunny, postao je DALMACIJA [PLACESHOTEL], a jučerašnju svečanost obilježila je DJ glazba i vatromet koji je, svjedočili smo i sami, mnogima podigao pogled prema nebu. S druge strane, vatromet su popratile i snažne detonacije zbog čega su se nakratko zažarili telefoni u dežurnim službama, a navodno nije malo “grintanja” bilo i na glasnoću glazbe s ovog otvorenog partyja.

Nakon više pritužbi građana obratili smo se PU splitsko-dalmatinskoj s upitom je li u noći s četvrtka na petak bilo prijava zbog remećenja javnog reda i mira.
– Sinoć s početkom u 19:30 sati održana je svečanost otvaranja novog hotela, te je tijekom svečanosti, na bazenima unutar hotelskog kompleksa, održan i nastup DJ-a, uz vatromet za kojeg su ishodovana potrebna odobrenja. Obzirom da je nastup bio organiziran unutar hotelskog kompleksa, u konkretnom slučaju radi se o „drugom obliku okupljanja“ iz čl. 4. st.3. Zakona o javnom okupljanju za kojeg nije potrebno podnositi prijavu javnog okupljanja. Naime, Zakon o javnim okupljanjima normirano je kako se drugi oblici okupljanja ne prijavljuju ( čl.33 Zakona o javnom okupljanju).

Međutim, usprkos tome, predstavnik hotela je pravovremenu informirao nadležnu postaju o događaju.

– Sinoć tijekom večeri zaprimili smo jednu dojavu i to oko 23:40 sati da se čuje glazba s bazena. Policijski službenici su izašli na teren, do njihovog dolaska smanjen je intenzitet glazbe koja je u potpunosti ugašena oko 24 sata, a do 01:00 sat svi okupljeni gosti su se razišli. Napominjemo kako je odlukom grada Makarske dopušteno reproduciranje glazbe na javnim mjestima do 24 sata – odgovorili su nam iz PU splitsko dalmatinske.

Inače, kako stoji u službenom priopćenju Valamara vezanom za otvaranje hotela, jedna od značajnijih posebnosti DALMACIJA [PLACESHOTELA] koja hotele iz kolekcije [PLACES] by Valamar uvelike razlikuje od ostalih na obali, kao i kod njegovog „prethodnika“ u Starom Gradu na Hvaru, jest [PLACESFLEXI] ponuda koja gostima pruža potpunu slobodu uživanja u ponudi hrane i pića u onom ritmu koji im najviše odgovara. Gosti mogu određeni dnevni iznos iskoristiti u restoranu ili hotelskim barovima koji nude raznoliku ponudu lokalne hrane i pića uključujući vrlo inovativne koktele, a ono što ne potroše taj dan prebacuje se u idući. Gostima će pažnju privući i fantastičan bazenski kompleks, koji u ovom hotelu postaje i središte dnevne zabave uz impresivan line-up inozemnih i domaćih DJ-eva.

– Hotel ima 180 soba i 10 apartmana čiji interijeri predstavljaju spoj mediteranske tradicije i modernog dizajna s kombinacijom prirodnih materijala, razigranih tkanina i zabavnih dizajnerskih komada namještaja. Sve sobe opremljene su izuzetno udobnim vrhunskim krevetima, kao i digitalnim pogodnostima poput smart TV-a, superbrzog interneta i digitalne knjižnice kao važan dio načina života današnjeg putnika. Kvaliteti usluge će pridonijeti i sloboda bezgotovinskog plaćanja narukvicom te beskontaktni check-in. Načela ekološkog i održivog poslovanja, uz puno poštovanje prema destinaciji, prirodi, ljudima i običajima utkani su u cjelokupnu ponudu hotela.

O.Franić /foto MD

- Oglas -