Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPark u vlasništvu Mepas grupacije, Jabuka: Hotel je uhodana priča, samo treba...

Park u vlasništvu Mepas grupacije, Jabuka: Hotel je uhodana priča, samo treba nastaviti “voziti”

Već dulje od mjesec dana hotel Park u Makarskoj ima novog vlasnika – Mepas grupu, što je ujedno drugi hotel u sastavu ove grupacije. Prvi je, inače, luksuzni hotel u Mostaru. Menadžerske pozicije u makarskom Parku pripale su Klari i Maji Grbešić, te Luciji Mikulić, inače kćerima prošle godine preminulog Mirka Grbešića, osnivača grupacije u čijem su vlasništvu i Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur. Zanimljivo je da su u sudskom registru sve tri sestre upisane kao direktorice te su samim time ravnopravne u operativnoj upravljačkoj poziciji. Njihova braća Ivan i Filip su pak preuzeli uprave i nadzorne odbore u tvrtkama Kandit, Saponia, Koestlin i Brodomerkur.

Do izjava novih vlasnika za koje je karakteristična medijska samozatajnost nismo za sada uspjeli doći, ali nam je donedavni vlasnik Tonči Kurilj Jabuka prokomentirao novu akviziciju Mepas grupe i njegova izlaska iz turističke branše.

– Bio sam 15 godina vlasnik Parka, preuzeo sam ga da bih pokrio neke dugove od partnera, ali sad izlazim, vraćam se svojem poslu, a to je građevina. Što se tiče hotela Park, on ima uhodanu priču, samo treba nastaviti “voziti” dalje, a novi vlasnici su jedna dobra obitelj koja ozbiljno radi posao. Sestre Grbešić i Mikulić koje su u upravi su mlade i perspektivne i ovo je za Makarsku jedna dobra priča. Što se tiče radnika, sve je isto, ništa se ne mijenja…Kako sam rekao, Park je uhodana priča, a glavni problem ne samo kod nas nego u cijeloj Hrvatskoj i u svim branšama je nedostatak radne snage, kazao je Jabuka.

O ovoj akviziciji brujalo se još od početka godine, a mi smo, podsjetimo, prije dva mjeseca kontaktirali i Kurilja koji nam je tom prilikom demantirao prodaju. – Nije ništa realizirano, pustite makarske priče, kazao je tad Jabuka.

– Nisam tad ni mogao izaći s time jer je njihov revizor imao neke uvjete i najprije smo morali sve to riješiti, kaže Kurilj.

– Nekidan je na hotelu promijenjena dizalica topline, a najesen se planira preurediti nešto u unutrašnjosti hotela, ali ništa veliko, najavio je donedavni vlasnik hotela Park.

Ivona Ćirak

- Oglas -