Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaOtvorene prijave za testiranje učenika za sudjelovanje u programima Centra izvrsnosti SDŽ

Otvorene prijave za testiranje učenika za sudjelovanje u programima Centra izvrsnosti SDŽ

Nakon još jedne uspješno odrađene nastavne godine u Centru izvrsnosti SDŽ, otvorene su prijave za testiranje učenika za sudjelovanje u programima CI matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike, za školsku godinu 2023./2024. Na testiranje se mogu prijaviti učenici od petog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole, a prijave su otvorene do 8. svibnja 2023. Na testiranje se prijavljuje razred koji učenici pohađaju u ovoj školskoj godini.

Zainteresirane učenike na testiranje prijavljuju matične škole, a za program CI matematike učenici se mogu prijaviti već u petom razredu, dok za ostale programe polaznici moraju biti u šestom razredu pa na dalje. Učenici se u školi mogu javiti razrednicima, nastavnicima ili stručnoj službi koji će ih uputiti na zaduženu osobu za prijave, koje se i ove godine provode kroz aplikaciju MIA.

– Pozivam sve zainteresirane učenice i učenike da se prijave na testiranje za upis u programe Centra izvrsnosti, kao i nastavnike u školama da proslijede informaciju o testiranju svojim učenicima. Prijaviti se mogu svi učenici koji imaju interes za područja naših programa, dakle i učenici koji ne prolaze odličnim uspjehom, koji možda i ne znaju da su potencijalno daroviti. Testiranjem zaista nemaju što izgubiti, a rezultati ih mogu ugodno iznenaditi. Veselimo se testiranju za novu školsku godinu, jer je to jedinstvena prilika za upoznavanje novih mladih potencijala, kazala je psihologinja iz Centra izvrsnosti, Ana Majić.

Testiranje za sudjelovanje u programu novih tehnologija i informatike planirano je 20. svibnja 2023., a testiranje za programe matematike i prirodoslovlja za 27. svibnja 2023.
Programi Centra izvrsnosti SDŽ provode se subotom u školama domaćinima i nude priliku djeci i mladima za razvoj znanja i vještina u području interesa, ali i za druženje i povezivanje s vršnjacima s istim interesima. U prošloj školskoj godini u programima Centra izvrsnosti matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike sudjelovalo je više od 500 polaznika i 130 mentora.

Više informacija o upisima i testiranjima za novu školsku godinu može se dobiti na web stranici ili slanjem emaila na info@ci-sdz.hr.

MD/foto CI SDŽ

 

- Oglas -