Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotOTVORENA IZLOŽBA U GALERIJI GOJAK Brodove Ivana Peraka pogledajte do 6.rujna

OTVORENA IZLOŽBA U GALERIJI GOJAK Brodove Ivana Peraka pogledajte do 6.rujna

Ciklus umjetničkih izložbi u sklopu programa Makarskog kulturnog ljeta Gradska galerija Antuna Gojaka nastavljen je u četvrtak 22.kolovoza otvaranjem izložbe Brodovi, autora Ivana Peraka, akademskog slikara iz Dubrovnika koji se premerijeno predstavio makarskoj javnosti.

Sam autor diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2007. godine u klasi mentora prof.Antuna Borisa Švaljeka, gdje je 2009.  završio postdiplomski studij „Ars Sacra“ u klasi mentora prof.Ante Kajinića Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Dubrovnika, te radi kao likovni pedagog u OŠ Ivana Gundulića i kao vanjski suradnik na Sveučilištu u Dubrovniku, Odjel za umjetnost i restauraciju.

Na svojoj dvanaestoj samostalnoj izložbi, Ivan Perak predstavio je platna nastala kroz recentni stvaralački ciklus inspiriran brodovima, a nakon pozdravnih riječi ravnatelja Galerije Gojak Josipa Karamatića izložbu je u ime Grada Makarske otvorio pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Dražen Kuzmanić.  Izložba Brodovi dostupna je do 6.rujna, a za posjet je otvorena od ponedjeljka do petka od 9 do 12, te od 18 do 20 sati.

O.F. / D.A.

 

- Oglas -